Burgemeester Frans Backhuijs en wethouders Ellie Eggengoor en Marieke Schouten hesen samen met Resie Meisters de Orange the World vlag.
Burgemeester Frans Backhuijs en wethouders Ellie Eggengoor en Marieke Schouten hesen samen met Resie Meisters de Orange the World vlag. Foto: Menno Ringnalda

Nieuwegein doet mee aan wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen

Algemeen 576 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De gemeente Nieuwegein is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de wereldwijde campagne ‘Orange the World’. Daarom hesen burgemeester Frans Backhuijs, wethouders Ellie Eggengoor en Marieke Schouten samen met Resie Meisters - presidente van de Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht - de Orange the World vlag. Ook kleurt stadstheater DE KOM tijdens de campagne oranje.

Burgemeester Frans Backhuijs “Wij vinden het heel belangrijk om met dit oranje gebaar extra aandacht te vragen voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. Als overheid, inwoners, hulpinstanties en ondernemers hebben we elkaar nodig om dit geweld terug te dringen en te voorkomen. Samen kunnen we een groot verschil maken in het leven van een vrouw.” 

45 procent
Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de ‘Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen’. Op deze dag is de jaarlijkse campagne Orange the World gestart die tot 10 december duurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Jongerenplek om te hangen en gamen geopend op Nieuwegeins buurtplein Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuwegeinse vader blijft verantwoordelijkheid voor bijna fataal hersenletsel bij zoontje stellig ontkennen, OM eist 5 jaar cel Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Wim uit Nieuwegein doet met zijn uitvinding 'de tafelkoeler' mee aan SBS6-programma Nieuws 8 jun., 13:22
Afbeelding
Nieuwegeins festival 'Geinbeat' gaat dit jaar door op een nieuwe locatie Nieuws 8 jun., 10:17
Afbeelding
Wordt Nieuwegein host van de Hasbro Spelen? De stad neemt het op tegen vier andere plaatsen Nieuws 8 jun., 09:54
Afbeelding
Inbreker tijgert door huisartsenpraktijk in Nieuwegein en steelt geld uit kluis Nieuws 8 jun., 09:33
Afbeelding
Met zelfgemaakte brug slaan inbrekers toe bij volkstuintjes Nieuwegein: 'Ben er narrig van' MET VIDEO 8 jun., 09:21
Afbeelding
Nieuw eetinitiatief op Nieuwegeins buurtplein moet contact tussen bewoners stimuleren Nieuws 7 jun., 16:05