Burgemeester Frans Backhuijs en wethouders Ellie Eggengoor en Marieke Schouten hesen samen met Resie Meisters de Orange the World vlag.
Burgemeester Frans Backhuijs en wethouders Ellie Eggengoor en Marieke Schouten hesen samen met Resie Meisters de Orange the World vlag. Foto: Menno Ringnalda

Nieuwegein doet mee aan wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen

Algemeen 482 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De gemeente Nieuwegein is medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de wereldwijde campagne ‘Orange the World’. Daarom hesen burgemeester Frans Backhuijs, wethouders Ellie Eggengoor en Marieke Schouten samen met Resie Meisters - presidente van de Soroptimistclub Utrecht-Nedersticht - de Orange the World vlag. Ook kleurt stadstheater DE KOM tijdens de campagne oranje.

Burgemeester Frans Backhuijs “Wij vinden het heel belangrijk om met dit oranje gebaar extra aandacht te vragen voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. Als overheid, inwoners, hulpinstanties en ondernemers hebben we elkaar nodig om dit geweld terug te dringen en te voorkomen. Samen kunnen we een groot verschil maken in het leven van een vrouw.” 

45 procent
Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de ‘Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen’. Op deze dag is de jaarlijkse campagne Orange the World gestart die tot 10 december duurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vluchtelingen van Nieuwegeinse opvangboot naar wedstrijd van FC Utrecht Algemeen 30 jan, 13:56
Afbeelding
Wethouder: 'Nieuwegein wil bewust bouwen aan gezonde, duurzame en veilige stad' Algemeen 30 jan, 11:32
Afbeelding
CDA richt meldpunt op na bekendmaking vertrek St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein Algemeen 30 jan, 10:54
Afbeelding
Automobilist rijdt het water in bij Vreeswijksestraatweg in Nieuwegein 112 30 jan, 09:38
Afbeelding
Autobrand bij Nijpelsplanstoen in Nieuwegein 112 30 jan, 09:16
Afbeelding
Weinig geld, maar tóch een lasergamefeest dankzij dit Nieuwegeinse bedrijf Algemeen 28 jan, 07:24
Afbeelding
Techniekmarkt op ROC in Nieuwegein: 'Dit zijn de professionals die we straks keihard nodig hebben' Algemeen 27 jan, 15:45
Afbeelding
Gratis vloerisolatie moet 100 Nieuwegeinse woningeigenaren energiekosten besparen Algemeen 27 jan, 12:27