De basisschoolleerlingen met wethouder Guido Bamberg na het planten van de bloempollen.
De basisschoolleerlingen met wethouder Guido Bamberg na het planten van de bloempollen. Foto: Aangeleverd

Nieuwegeinse kinderen planten bloembollen om Muntenbuurt ‘fleuriger’ te maken

Algemeen 488 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Wethouder Guido Bamberg haalde vrijdag de leerlingen van groep 8 van basisschool De Veldrakker op voor een fleurige taak: het poten van bollen in plantvakken achter de Albert Heijn op het Muntplein. 

Het idee is van buurtbewoner Rob. Hij vindt dat de buurt wel wat voorjaarsbloemen kan gebruiken. De kinderen van groep 8, onder leiding van Juf Sarah, vonden dat ook een prima plan. En de wethouder, die zich op verschillende terreinen inspant voor de ‘Betere Buurten’, wilde daar ook graag aan meewerken.

De bollen zijn afgelopen vrijdag feestelijk gepoot. Nu is het wachten op het voorjaarszonnetje voor een bloeiend perk in een buurt die, volgens Rob, snel een beetje extra kleurrijke natuur kan gebruiken.

Meer ruimte voor de natuur
In de Betere Buurten werkt de gemeente, samen met bewoners, onder andere aan plannen om de natuur meer ruimte te geven. Bijvoorbeeld met bomenacties om meer schaduw te maken tijdens hete dagen. En met gezamenlijke plannen om zo veel mogelijk tuinen en openbare ruimte te vergroenen.

Of een allesomvattend herinrichtingsplan voor de gehele hele wijk, zodat mogelijk wateroverlast tijdens stortbuien wordt voorkomen en de temperatuur op zomerse dagen niet tot het niveau ‘hittestress’ stijgt.

‘Klimaatadaptieve wijk’
Rob neemt met zijn idee alvast een voorschot op de toekomstige ‘klimaatadaptieve wijk’. Samen met de kinderen van De Veldrakker zijn afgelopen vrijdag, flink wat bollen in de grond gestopt. Een flinke klus die is beloond met marshmallows, warme chocolademelk en snoepgroenten van de groenteboer op het Muntplein.

‘Groen Doet Nieuwegein Goed’ verzorgde een workshop waarbij de kinderen het verschil tussen een bol en een knol leerden. De wethouder heeft de kinderen en Rob persoonlijk bedankt voor dit initiatief en de ‘klus’ die ze met veel plezier hebben verricht. 

Voorjaar
Guido Bamberg: “De gemeente Nieuwegein is altijd ‘in’ voor groene ideeën zoals dit. Een enthousiaste inzet, zoals nu, maakt het voor ons allemaal nog leuker. We blijven hard werken aan het verbeteren van deze Betere Buurt. Maar soms moet je even wachten op het resultaat. Zoals met deze bloembollen. In het voorjaar gaan we het zeker zien.”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vluchtelingen van Nieuwegeinse opvangboot naar wedstrijd van FC Utrecht Algemeen 30 jan, 13:56
Afbeelding
Wethouder: 'Nieuwegein wil bewust bouwen aan gezonde, duurzame en veilige stad' Algemeen 30 jan, 11:32
Afbeelding
CDA richt meldpunt op na bekendmaking vertrek St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein Algemeen 30 jan, 10:54
Afbeelding
Automobilist rijdt het water in bij Vreeswijksestraatweg in Nieuwegein 112 30 jan, 09:38
Afbeelding
Autobrand bij Nijpelsplanstoen in Nieuwegein 112 30 jan, 09:16
Afbeelding
Weinig geld, maar tóch een lasergamefeest dankzij dit Nieuwegeinse bedrijf Algemeen 28 jan, 07:24
Afbeelding
Techniekmarkt op ROC in Nieuwegein: 'Dit zijn de professionals die we straks keihard nodig hebben' Algemeen 27 jan, 15:45
Afbeelding
Gratis vloerisolatie moet 100 Nieuwegeinse woningeigenaren energiekosten besparen Algemeen 27 jan, 12:27