Chef-kok Don Tetteroo in de keuken.
Chef-kok Don Tetteroo in de keuken. Foto: Naomi Wijling

Chef-kok maakt gratis maaltijden voor Nieuwegeiners: ‘Die lach, dáár doe je het voor’

Algemeen 698 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Chef-kok Don Tetteroo bereidt wekelijks een gratis lunch op Buurtplein Batau voor iedereen die dat wil. Iedere dinsdag komt er een groep van zo’n 40 mensen, jong en oud, bij elkaar. En die groep blijft groeien. 

Don is al jaren actief als chef-kok. Hij is begonnen als leerling, waarna hij zich opwerkte in een sterrenrestaurant. Daarnaast heeft hij in de keuken gestaan van Nederlandse strandpaviljoens. In de winter werkte hij als kok in Zwitserland.

Vrijwillig
Mensen een maaltijd aanbieden waar ze van genieten, dát is waar Don plezier aan beleeft. “De lach die op de gezichten van mensen verschijnt als ze een hap nemen, dáár doe je het voor”, zegt hij.

Toen Don enige tijd geleden gevraagd werd om een lunch te verzorgen op Buurtplein Batau voor inwoners, zei hij dus maar al te graag ja. “Mijn voorwaarde was wel dat mensen niet hoeven te betalen voor de maaltijd. Ik doe het namelijk ook vrijwillig.”

Gratis
Maar hoe regel je dat dan, een gratis lunch? “Dat is gelukt met de hulp van de plaatselijke supermarkten en de bakker op het Muntplein. Voor één jaar sponsoren zij de lunch door gratis producten te leveren”, vertelt Don. “Ik ben ze hier zo dankbaar voor. Ook zij staan voor grote uitdagingen.”

Hij wil de maaltijd gratis aanbieden, omdat hij weet dat er mensen zijn die het niet breed hebben. “Deze lunch is dan één van hun weinig uitjes”, zegt Don. 

Kleine bijdrage
De groep mensen die naar de lunch op Buurtplein Batau komt, groeit welke week. “We begonnen met 15 mensen, maar we zitten nu soms op meer dan 40 mensen”, aldus de kok.

Na de lunch zijn er deelnemers die tóch een kleine bijdrage doen. “Dit geld wordt opgespaard om straks iets leuks van te gaan doen met de groep.”

Diner
Naast de lunch, verzorgt Don iedere tweede vrijdag van de maand óók nog een gratis diner op Buurtplein Batau. En er komt wellicht nog meer. “We willen ook wat voor kinderen betekenen. Hierover zijn we nog aan het nadenken.”

Naomi Wijling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vluchtelingen van Nieuwegeinse opvangboot naar wedstrijd van FC Utrecht Algemeen 30 jan, 13:56
Afbeelding
Wethouder: 'Nieuwegein wil bewust bouwen aan gezonde, duurzame en veilige stad' Algemeen 30 jan, 11:32
Afbeelding
CDA richt meldpunt op na bekendmaking vertrek St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein Algemeen 30 jan, 10:54
Afbeelding
Automobilist rijdt het water in bij Vreeswijksestraatweg in Nieuwegein 112 30 jan, 09:38
Afbeelding
Autobrand bij Nijpelsplanstoen in Nieuwegein 112 30 jan, 09:16
Afbeelding
Weinig geld, maar tóch een lasergamefeest dankzij dit Nieuwegeinse bedrijf Algemeen 28 jan, 07:24
Afbeelding
Techniekmarkt op ROC in Nieuwegein: 'Dit zijn de professionals die we straks keihard nodig hebben' Algemeen 27 jan, 15:45
Afbeelding
Gratis vloerisolatie moet 100 Nieuwegeinse woningeigenaren energiekosten besparen Algemeen 27 jan, 12:27