Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

Nieuwegeinse bieb en scholen slaan handen ineen om kinderen meer te laten lezen

Algemeen 359 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Bibliotheek De tweede verdieping is samen met basisscholen De Schouw en De Zuiderkroon gestart met de ‘Bibliotheek op school’. Met dit project slaan onderwijs, de bibliotheek en de gemeente Nieuwegein de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier op school en thuis.

De Bibliotheek op school is een landelijk initiatief voor het verdiepen van het taal– en leesonderwijs. De scholen gaan samen met een leesconsulent van de bibliotheek aan de slag. De leesconsulent gaat het team van de school adviseren en ondersteunen. Gezamenlijk werken zij aan een lees- en mediaplan. De bibliotheek zorgt voor een actuele en diverse collectie in de school die past bij de lessen.

‘Extra boost’
Floris Velis, basisschooldirecteur van De Schouw, vertelt dat er vorig schooljaar een traject rondom leesmotivatie is gestart. Het doel van het traject is dat ieder kind met plezier in een boek duikt.  Taal- en leescoördinator Susanne de Wildt legt uit: “Wanneer kinderen genieten van het lezen, zullen ze ook eerder een boek pakken voor hun plezier.”

Velis: “Het is het afgelopen jaar een feest geweest om te mogen ervaren dat de kinderen steeds meer plezier krijgen in het lezen van boeken. We zien hierdoor het leesniveau stijgen, waar we natuurlijk erg trots op zijn. De Bibliotheek op school had op geen beter moment kunnen komen. Het is fijn en waardevol om samen met een professional op het gebied van kinderboeken ons leesonderwijs nog een extra boost te geven.”

‘Lezen is leuk’
Ook Martijn Bakker, directeur van basisschool de Zuiderkroon, is enthousiast. “Lezen is leuk en dat willen wij uitdragen. Wij willen met de bibliotheek samenwerken aan de Bibliotheek op school om leesbevordering te stimuleren. Het is mooie manier om de leerlingen kennis te laten maken met boeken, taal en teksten. Dit draagt bij aan de leesstimulering, leesbevordering en woordschat.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vluchtelingen van Nieuwegeinse opvangboot naar wedstrijd van FC Utrecht Algemeen 30 jan, 13:56
Afbeelding
Wethouder: 'Nieuwegein wil bewust bouwen aan gezonde, duurzame en veilige stad' Algemeen 30 jan, 11:32
Afbeelding
CDA richt meldpunt op na bekendmaking vertrek St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein Algemeen 30 jan, 10:54
Afbeelding
Automobilist rijdt het water in bij Vreeswijksestraatweg in Nieuwegein 112 30 jan, 09:38
Afbeelding
Autobrand bij Nijpelsplanstoen in Nieuwegein 112 30 jan, 09:16
Afbeelding
Weinig geld, maar tóch een lasergamefeest dankzij dit Nieuwegeinse bedrijf Algemeen 28 jan, 07:24
Afbeelding
Techniekmarkt op ROC in Nieuwegein: 'Dit zijn de professionals die we straks keihard nodig hebben' Algemeen 27 jan, 15:45
Afbeelding
Gratis vloerisolatie moet 100 Nieuwegeinse woningeigenaren energiekosten besparen Algemeen 27 jan, 12:27