Initiatiefnemers van het mama-café Monique de Beer (l) en Suzie Khatib (r).
Initiatiefnemers van het mama-café Monique de Beer (l) en Suzie Khatib (r). Foto: Lisa de Valk

Nieuwegein opent mama-café: ‘Als je moeders goed helpt, heeft dit ook effect op het kind’

Algemeen 783 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Jonge moeders kunnen voortaan iedere vrijdag terecht in het mama-café dat georganiseerd wordt in Dorpshuis Fort Vreeswijk. In contact komen met elkaar staat er centraal. “Het is dé plek om andere jonge moeders te ontmoeten. Zo kan er vanuit die ontmoeting van alles ontstaan. Dat kan een keer op elkaars kind passen zijn of samen een rondje wandelen”, legt initiatiefnemer van het mama-café Monique de Beer uit. 

Het mama-café is bedoeld voor jonge moeders met baby’s. “Het gaat erom dat er veel jonge moeders vaak alleen thuis zitten. Met een baby heb je nog niet veel aanspraak. Die kunnen zich heel erg alleen voelen”, aldus de Beer. 

Babymassage
Tijdens het mama-café kun je andere moeders leren kennen, praten over wat je bezighoudt of gewoon een kopje koffie of thee drinken. “Door bij elkaar te komen kunnen we kijken waar de moeders geïnteresseerd in zijn of waar ze vragen over hebben. Hier kunnen we dan extra aandacht aan besteden en een deskundige uitnodigen”, zegt de Beer. “Daarnaast willen we leuke activiteiten organiseren voor wat ontspanning, zoals een babymassage.”

Zelfde levensfase
Mandy Hendriks, moeder van een baby van 13 maanden, vertelt: “Toen mijn zoontje jonger was, heb ik gekeken of er een soort mama-café in Nieuwegein was, maar dat was er nog niet. Het moederschap was helemaal nieuw voor mij en er kwam veel op me af. Bij je eerste kindje zijn er toch dingen die je niet weet en dan is het fijn om vragen te stellen aan andere moeders in dezelfde levensfase met ongeveer even oude kinderen. Mijn eigen vrienden hebben oudere kinderen of helemaal geen kinderen. Nu kan ik kijken hoe andere moeders dingen aanpakken en ze om tips vragen.”

‘Niet altijd makkelijk’
Suzie Khatib is mede-initiatiefnemer van het mama-café en heeft zelf ook een jong zoontje. “Ik heb veel geleerd van online workshops toen ik mijn zoontje kreeg. Nu wil ik graag andere moeders helpen, omdat ik weet dat het niet altijd makkelijk is. Zeker bij je eerste kindje. Als je de moeders goed helpt, heeft dit ook effect op het kind.”

Het eerstvolgende mama-café vindt plaats op vrijdag 27 januari van 10:00 tot 11:45 uur in Dorpshuis Fort Vreeswijk. 

Lisa de Valk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vluchtelingen van Nieuwegeinse opvangboot naar wedstrijd van FC Utrecht Algemeen 30 jan, 13:56
Afbeelding
Wethouder: 'Nieuwegein wil bewust bouwen aan gezonde, duurzame en veilige stad' Algemeen 30 jan, 11:32
Afbeelding
CDA richt meldpunt op na bekendmaking vertrek St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein Algemeen 30 jan, 10:54
Afbeelding
Automobilist rijdt het water in bij Vreeswijksestraatweg in Nieuwegein 112 30 jan, 09:38
Afbeelding
Autobrand bij Nijpelsplanstoen in Nieuwegein 112 30 jan, 09:16
Afbeelding
Weinig geld, maar tóch een lasergamefeest dankzij dit Nieuwegeinse bedrijf Algemeen 28 jan, 07:24
Afbeelding
Techniekmarkt op ROC in Nieuwegein: 'Dit zijn de professionals die we straks keihard nodig hebben' Algemeen 27 jan, 15:45
Afbeelding
Gratis vloerisolatie moet 100 Nieuwegeinse woningeigenaren energiekosten besparen Algemeen 27 jan, 12:27