Nieuwegein helpt mensen met laag inkomen aan warme vloer.
Nieuwegein helpt mensen met laag inkomen aan warme vloer. Foto: Julia Koster

Gratis vloerisolatie moet 100 Nieuwegeinse woningeigenaren energiekosten besparen

Algemeen 519 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De gemeente Nieuwegein en de provincie Utrecht bieden woningeigenaren met een laag inkomen en een hoge energierekening gratis vloerisolatie aan. Dit speciale aanbod is bestemd voor eigenaren van een eengezinswoning zonder vloerisolatie, gebouwd vóór 1994.

Alle Nieuwegeiners die energietoeslag hebben ontvangen en voldoen aan de voorwaarden hebben een brief van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) ontvangen. Veertig procent van de aangeschrevenen heeft inmiddels aangegeven dat ze willen meedoen met de actie.

Wethouder Marieke Schouten: “Met deze actie willen wij isolatie ook mogelijk maken voor woningeigenaren met lagere inkomens. Isoleren bespaart veel energie en geld. De rekening gaat direct met honderden euro’s per jaar omlaag. Daarnaast wil Nieuwegein een duurzame stad zijn. Door isoleren daalt de uitstoot van CO2 en dat gaat klimaatverandering tegen. Wij vinden het daarom een succes dat er al zoveel inwoners zich hebben aangemeld.”

Informatie
Inwoners uit Nieuwegein kunnen meedoen als ze van Werk en Inkomen Lekstroom een brief over deze actie hebben gekregen. Of als ze aan de voorwaarden voldoen dat ze wonen in een eengezinswoning van vóór 1994 gebouwd in de gemeente Nieuwegein.

De aanvrager moet woningeigenaar en hoofdbewoner van de woning zijn en heeft afgelopen jaar een energietoeslag ontvangen via Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). Inwoners van Nieuwegein hebben recht op een energietoeslag als hun inkomen maximaal 120 procent is van de bijstandsnorm.

Aanmelden 
Aanmelden voor de gratis vloerisolatie kan tot 17 februari 2023, via deze website. De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Mensen die snel reageren hebben een grotere kans dat er nog budget is voor het isoleren van hun vloer. 

Huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van deze regeling, kunnen gemiddeld vijftien procent van de kosten die ze hebben gemaakt terugkrijgen door een subsidie aan te vragen via de website van de RVO, pagina ‘ISDE’.

Karl Flieger

Bureauredacteur Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Start proef Veilige Batauweg met afsluiting tussen Nedereindseweg en Oortjesburg in Nieuwegein Algemeen gisteren
Afbeelding
VSP stelt vragen over gevolgen Nieuwegein door mogelijke nieuwe aanvliegroute Schiphol Algemeen 23 mrt., 09:30
Afbeelding
Werkzaamheden slijpen trambaan traject IJsselstein – Nieuwegein Algemeen 23 mrt., 08:51
Afbeelding
Chauffeur rijdt trambaan op in Nieuwegein, tramverkeer hele avond ontregeld 112 23 mrt., 08:37
Afbeelding
Wilhelminabrug in Vreeswijk afgesloten voor alle verkeer vanwege werkzaamheden Algemeen 22 mrt., 16:35
Afbeelding
Gemeente wil met jongeren in gesprek over horeca in Nieuwegein Algemeen 22 mrt., 15:51
Afbeelding
Nieuwegein organiseert Week van het Geld: 'Goed leren omgaan met geld is belangrijk' Algemeen 22 mrt., 15:32
Afbeelding
Inchecken met betaalpas vanaf nu mogelijk in alle bussen en trams in Utrecht Algemeen 21 mrt., 16:40