• Studenten presenteerden hun projecten aan een vakjury.
• Studenten presenteerden hun projecten aan een vakjury. Foto: Leonard Walpot

Techniekmarkt op ROC in Nieuwegein: ‘Dit zijn de professionals die we straks keihard nodig hebben’

Algemeen 590 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Een ontwerp voor tiny houses, een innovatief platform om internet phishing tegen te gaan, een complete inrichting voor een Volkswagen camperbusje en het programmeren van een zorgrobot. Een greep uit de maar liefst 70 projecten die studenten van de Tech Campus Nieuwegein, onderdeel van ROC Midden Nederland, donderdag lieten zien op de jaarlijkse ‘Techniek Markt’.

Studenten presenteerden hun projecten aan een vakjury, bestaande uit bedrijven uit de regio. Dit leverde uiteindelijk vier winnende projecten op in drie categorieën: het meest innovatieve, het meest creatieve en het meest professionele project. Het evenement werd afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking.

De jury was onder de indruk van het niveau van de studenten. “We hebben tot in de puntjes uitgewerkte ideeën gezien, heel veel bevlogenheid, prachtige presentaties en veel teamwork. Daar worden we blij van, want dit zijn de professionals die we straks keihard nodig hebben op de arbeidsmarkt”.

Duurzame starterswoningen
“Het is heel leuk om aan bezoekers te laten zien waar we afgelopen weken mee bezig zijn geweest”, zegt Mark, eerstejaars student Bouwkunde. Samen met zijn projectgroepje laat hij trots hun ontwerp zien voor duurzame starterswoningen.

“We hebben gebruik gemaakt van veel glas, dat zorgt voor licht en warmte. Ook hebben we naast de bouwtekeningen een maquette gebouwd zodat je in één oogopslag kan zien hoe de huizen eruit zien”.

Zestiende editie
Het was de zestiende keer dat de Techniek Markt werd georganiseerd. Wat ooit klein begon met studenten van twee opleidingen, is uitgegroeid tot een breed event waaraan studenten van alle vier de colleges van de Tech Campus - het Automotive College, Tech College, ICT College en Bouw & Interieur College - deelnemen.

ROC Midden Nederland is trots op de manier hoe de studenten zich presenteren en is ontzettend blij dat op deze manier kan worden samengewerkt met bedrijven uit de regio. “Door de overlap tussen de colleges bij de Tech Campus worden disciplines met elkaar verweven en wordt veel ruimte gecreëerd voor ontwikkeling.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Start proef Veilige Batauweg met afsluiting tussen Nedereindseweg en Oortjesburg in Nieuwegein Algemeen gisteren
Afbeelding
VSP stelt vragen over gevolgen Nieuwegein door mogelijke nieuwe aanvliegroute Schiphol Algemeen 23 mrt., 09:30
Afbeelding
Werkzaamheden slijpen trambaan traject IJsselstein – Nieuwegein Algemeen 23 mrt., 08:51
Afbeelding
Chauffeur rijdt trambaan op in Nieuwegein, tramverkeer hele avond ontregeld 112 23 mrt., 08:37
Afbeelding
Wilhelminabrug in Vreeswijk afgesloten voor alle verkeer vanwege werkzaamheden Algemeen 22 mrt., 16:35
Afbeelding
Gemeente wil met jongeren in gesprek over horeca in Nieuwegein Algemeen 22 mrt., 15:51
Afbeelding
Nieuwegein organiseert Week van het Geld: 'Goed leren omgaan met geld is belangrijk' Algemeen 22 mrt., 15:32
Afbeelding
Inchecken met betaalpas vanaf nu mogelijk in alle bussen en trams in Utrecht Algemeen 21 mrt., 16:40