• Michel van Beek (LGK) overhandigt de cadeaubon aan Christel Matthijssen, voorzitter van de Speelgoedbank Nieuwegein.
• Michel van Beek (LGK) overhandigt de cadeaubon aan Christel Matthijssen, voorzitter van de Speelgoedbank Nieuwegein. Foto: Jurgen van Dijk

Weinig geld, maar tóch een lasergamefeest dankzij dit Nieuwegeinse bedrijf

Algemeen 605 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Michel van Beek heeft het bedrijf Lasergamekids.nl, in Nieuwegein. Dat is gericht op de verhuur van laserguns voor kinderfeestjes. Samen met de Speelgoedbank Nieuwegein steunt het bedrijf sinds kort ouders die het niet zo breed hebben om kosteloos een kinderfeestje te organiseren.

Vrijdag overhandigde Michel aan de voorzitter van de Speelgoedbank Nieuwegein, Christel Matthijssen, een cadeaubon ter waarde van 100 euro. De Speelgoedbank kiest daarmee iemand uit die de tas met lasergameuitrusting te leen krijgt, gratis. 

Ontstaan in coronatijd
Lasergamekids (LGK) overhandigt elk kwartaal een cadeaubon aan de Speelgoedbank om uit te reiken. Het idee om met het bedrijf te starten ontstond in coronatijd, vertelt Michel. “Veel kinderfeestjes konden toen niet doorgaan, lasergamen was een mooi alternatief.”

Vanuit een betaalde baan zetten Michel en vriend Lesley Lasergamekids.nl op. ,,Je kunt het overal spelen. Het bedrijf is primair op gezinnen met kinderen gericht. Maar ook op bedrijven en verenigingen. We hebben een businesscase geschreven.’’

Waardering
Michel en Lesley hoeven er geen geld aan te verdienen, want ze hebben er allebei nog een baan naast. Het geld wat binnenkomt investeren zij opnieuw en een deel vloeien zij af naar maatschappelijke projecten. Michel: “Wij bieden een middag of avond plezier voor relatief weinig geld. Wat we terugkrijgen is waardering.’’

Chips en snoep
Toen Michel in gesprek raakte met de gemeente Nieuwegein kwam de mogelijkheid ter sprake om ouders met weinig geld de kans te geven zo hun kinderfeestje te vieren. Vrijdag gaven zij opnieuw een waardebon aan de Speelgoedbank Nieuwegein voor een volledig kinderfeestje.

Behalve acht lasergamegeweren zitten er drinken, chips en snoep in de tas. Het principe is infrarood, niet echte laser (dat is te gevaarlijk voor de ogen). Michel hoopt dat er in Nieuwegein (en daarbuiten) meer bedrijven opstaan om kinderfeestjes te sponsoren van ouders die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen.

Jurgen van Dijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Start proef Veilige Batauweg met afsluiting tussen Nedereindseweg en Oortjesburg in Nieuwegein Algemeen gisteren
Afbeelding
VSP stelt vragen over gevolgen Nieuwegein door mogelijke nieuwe aanvliegroute Schiphol Algemeen 23 mrt., 09:30
Afbeelding
Werkzaamheden slijpen trambaan traject IJsselstein – Nieuwegein Algemeen 23 mrt., 08:51
Afbeelding
Chauffeur rijdt trambaan op in Nieuwegein, tramverkeer hele avond ontregeld 112 23 mrt., 08:37
Afbeelding
Wilhelminabrug in Vreeswijk afgesloten voor alle verkeer vanwege werkzaamheden Algemeen 22 mrt., 16:35
Afbeelding
Gemeente wil met jongeren in gesprek over horeca in Nieuwegein Algemeen 22 mrt., 15:51
Afbeelding
Nieuwegein organiseert Week van het Geld: 'Goed leren omgaan met geld is belangrijk' Algemeen 22 mrt., 15:32
Afbeelding
Inchecken met betaalpas vanaf nu mogelijk in alle bussen en trams in Utrecht Algemeen 21 mrt., 16:40