• Opening X-Cube op Cityplaza in Nieuwegein. V.l.n.r.: Gerben van Leeuwen (X-Corp), Martin van der Meer (X-Corp) en Pieter Polman (Wereldhave)
• Opening X-Cube op Cityplaza in Nieuwegein. V.l.n.r.: Gerben van Leeuwen (X-Corp), Martin van der Meer (X-Corp) en Pieter Polman (Wereldhave) Foto: Aangeleverd

Hightech escaperoom met verschillende spellen geopend op Cityplaza in Nieuwegein

Algemeen 489 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Op winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein is vrijdag een zogenaamde ‘X-Cube’ geopend. Dit is een soort escaperoom met technische snufjes, zoals een groot touchscherm, controllers, blacklights, lichteffecten en een geluidssysteem. 

De X-Cube op Cityplaza werd geopend door Pieter Polman (Managing Director Wereldhave Nederland) en Gerben van Leeuwen (oprichter en directeur van X-Corp). De X-Cube is te vinden op de begane grond, schuin tegenover de toiletten en bij ingang Boogstede.

Bezoekers hebben de keuze uit verschillende escapespellen van 30 of 60 minuten, die worden gespeeld in een interactieve ruimte van 16 m². De spellen kunnen worden gespeeld met twee tot zes personen en zijn toepasbaar op verschillende doelgroepen in het Nederlands, Engels en Duits.

Eerste X-Cube in winkelcentrum
Momenteel bevinden zich 22 X-Cubes in de Benelux, waarbij het escapeaanbod de komende periode wordt uitgebreid met nog meer verschillende ‘experiences’. Door het internationale succes van de keten wordt er momenteel verder uitgebreid in onder andere Cityplaza Nieuwegein.

X-Cube en Wereldhave zien de opening van deze vestiging als start van een partnership voor verdere uitbreiding van het X-Cube concept binnen de winkelcentra van Wereldhave. Gerben van Leeuwen over de samenwerking: “We willen graag de X-Cube dichtbij de mensen brengen en een winkelcentrum is een ideale locatie. Goed bereikbaar, voldoende parkeergelegenheid en natuurlijk is je bezoek te combineren met andere activiteiten die een winkelcentrum biedt. Nieuwegein is onze eerste X-Cube in een winkelcentrum en daar zijn we trots op.”

Spy Training
Met betrekking tot de populariteit van de ‘experiences’ van X-Cube, is de Spy Training momenteel het meest populair. Bezoekers worden middels dit spel opgeleid tot Meesterspion door Katja Schuurman. De Spy Training omvat een zestal (30 minuten), of elftal opdrachten (60 minuten) die bezoekers snel en effectief uit dienen te voeren om uiteindelijk te worden gekroond tot Meesterspion.

Voor de jongere generatie, is er de mogelijkheid tot het spelen van de Spy Training Kids onder leiding van actrice en zangeres Sterre Koning. Een andere keuze zou de ‘experience’ van Agent 8008 zijn, welke wordt uitgevoerd door bekende YouTube’er Ronald Vledder.

Informatie
Bezoekers van Cityplaza Nieuwegein kunnen deze escapespellen doen door tickets te bestellen via www.x-cube.nl/nieuwegein, of door de QR-code op de locatie van X-Cube in Cityplaza Nieuwegein te scannen met hun mobiele apparaat.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Start proef Veilige Batauweg met afsluiting tussen Nedereindseweg en Oortjesburg in Nieuwegein Algemeen 23 mrt., 15:58
Afbeelding
VSP stelt vragen over gevolgen Nieuwegein door mogelijke nieuwe aanvliegroute Schiphol Algemeen 23 mrt., 09:30
Afbeelding
Werkzaamheden slijpen trambaan traject IJsselstein – Nieuwegein Algemeen 23 mrt., 08:51
Afbeelding
Chauffeur rijdt trambaan op in Nieuwegein, tramverkeer hele avond ontregeld 112 23 mrt., 08:37
Afbeelding
Wilhelminabrug in Vreeswijk afgesloten voor alle verkeer vanwege werkzaamheden Algemeen 22 mrt., 16:35
Afbeelding
Gemeente wil met jongeren in gesprek over horeca in Nieuwegein Algemeen 22 mrt., 15:51
Afbeelding
Nieuwegein organiseert Week van het Geld: 'Goed leren omgaan met geld is belangrijk' Algemeen 22 mrt., 15:32
Afbeelding
Inchecken met betaalpas vanaf nu mogelijk in alle bussen en trams in Utrecht Algemeen 21 mrt., 16:40