Afbeelding
Foto: stockfoto (123RF.com)

Nieuwegein organiseert Week van het Geld: ‘Goed leren omgaan met geld is belangrijk’

Algemeen 484 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De gemeente Nieuwegein organiseert van 27 tot en met 31 maart voor de twaalfde keer ‘De Week van het Geld’. Inwoners kunnen dan meedoen aan allerlei gratis activiteiten.

Ouders en jongeren krijgen bijvoorbeeld tijdens een voorstelling of een spel tips over verstandig omgaan met geld. Het thema is dit jaar ‘Bedwing de bling’: hoe kan je omgaan met verleidingen en dromen zonder in de problemen te komen?

Inflatie
Wethouder Guido Bamberg: “Goed leren omgaan met geld is belangrijk. Als kinderen dit jong leren, dan legt dat de basis voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Kinderen groeien momenteel op in een vreemde tijd van inflatie. Waar twee jaar geleden er nog van alles kon, moeten veel gezinnen nu keuzes maken wat er wel of niet kan. Tijdens De Week van het Geld staan we daarom stil bij deze keuzes en hoe je met financiële verleidingen om kan gaan.”

Activiteiten
Inwoners kunnen deze week dus gratis meedoen aan allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld de voorstelling Credits voor ouders van pubers in theater DE KOM, een workshop Kidsgeldwijs voor ouders en kinderen op Buurtplein Batau en een workshop Geldwijs voor vrijwilligers in het Stadshuis.

In de bibliotheek is het PLUS-café (voor 55- plussers), Moneypoly (een spel voor 14-18 jarigen), Money Mule Maffia (een filmworkshop voor tieners) en de Wallet Walk (een levend bordspel voor tieners over het maken van financiële keuzes). 

De gemeente Nieuwegein organiseert de activiteiten samen met bibliotheek De tweede verdieping, Stichting Balans, Movactor, het Vrijwilligershuis, 4YOUth en andere samenwerkingspartners. 

Kijk voor alle activiteiten in Nieuwegein op www.ikbennieuwegein.nl/weekvanhetgeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Jongerenplek om te hangen en gamen geopend op Nieuwegeins buurtplein Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwegeinse vader blijft verantwoordelijkheid voor bijna fataal hersenletsel bij zoontje stellig ontkennen, OM eist 5 jaar cel Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Wim uit Nieuwegein doet met zijn uitvinding 'de tafelkoeler' mee aan SBS6-programma Nieuws 8 jun., 13:22
Afbeelding
Nieuwegeins festival 'Geinbeat' gaat dit jaar door op een nieuwe locatie Nieuws 8 jun., 10:17
Afbeelding
Wordt Nieuwegein host van de Hasbro Spelen? De stad neemt het op tegen vier andere plaatsen Nieuws 8 jun., 09:54
Afbeelding
Inbreker tijgert door huisartsenpraktijk in Nieuwegein en steelt geld uit kluis Nieuws 8 jun., 09:33
Afbeelding
Met zelfgemaakte brug slaan inbrekers toe bij volkstuintjes Nieuwegein: 'Ben er narrig van' MET VIDEO 8 jun., 09:21
Afbeelding
Nieuw eetinitiatief op Nieuwegeins buurtplein moet contact tussen bewoners stimuleren Nieuws 7 jun., 16:05