Nieuwegeiner 2017 is voormalig makelaar Betsy de Keizer. Al meer dan vijftig jaar zet zij zich in voor Nieuwegein en heeft daarmee haar sporen dik verdiend. Foto: Louise Mastenbroek
Nieuwegeiner 2017 is voormalig makelaar Betsy de Keizer. Al meer dan vijftig jaar zet zij zich in voor Nieuwegein en heeft daarmee haar sporen dik verdiend. Foto: Louise Mastenbroek (Foto: mastenbrioek)

Liefst tien welverdiende Awards te vergeven

De 8e editie van de Nieuwegein Awards in Merwestein was voor velen een vrolijke en feestelijke avond. Na een spectaculaire opening met dans-act Fearless werden tien Awards vergeven.

NIEUWEGEIN - Burgemeester Frans Backhuijs, lid van de vakjury, maakte de Nieuwegeiner 2017 bekend: voormalig makelaar Betsy de Keizer. Al meer dan vijftig jaar zet zij zich in voor Nieuwegein en heeft daarmee haar sporen dik verdiend.

De vakjury roemde haar veelzijdige en unieke inzet op maatschappelijk gebied. Actief voor betaalbare seniorenwoningen, maar ook voor de PIT, Gein Expres en het Nieuwegein Fonds. De 11-jarige kunstrolschaatsster Maureen Versteeg is Sporttalent 2017. Zij werd zowel Nederlands als Europees Kampioen. Cals Model United Nations werd beloond in de categorie Duurzaamheid.

Syriër Ahmat Alaji is een echte verbinder. Voor zijn werk, onder andere in de bieb kreeg hij de eretitel Vrijwilliger 2017. Na de uitreiking van de eerste drie prijzen was het tijd om op andere gedachten te komen. Daarvoor zorgde mentalist Timon Krause, een gedachtelezer.De Award Cultuur en Evenement ging naar de Kunstmarkt Nieuwegein vanwege het onderscheidende karakter. Feest voor Vrijwilligersorganisatie De Nieuwe Hoop. Niet alleen een kringloop, maar ook een dagbesteding en re-integratie werkplek. In de categorie Ondernemer/Onderneming was de prijs voor Kapsalon Jan van Doorn. Sociale betrokkenheid en vertrouwen in elkaar waren de sleutelwoorden. Gympower Wilskracht trakteerde op een fantastische act alvorens de Sportploeg van 2017 bekend werd gemaakt. Dit is de Grote Showgroep KRC Rolling. Een fenomenaal jaar achter de rug: Nederlands Kampioen en een Europese doorbraak. Spontaan, origineel en geestig. De gemeenteraad gaf Martin Monrooij de eretitel Politicus van het Jaar. Charelle Westra -jiujitsu- is de Sporter 2017.

Meer berichten