Logo molenkruier.nl


De bedrijfspanden aan de Lekdijk 100 blijven voor een half jaar voor iedereen gesloten. Zo heeft de gemeente Vianen bepaald. Foto: jacques Stam.
De bedrijfspanden aan de Lekdijk 100 blijven voor een half jaar voor iedereen gesloten. Zo heeft de gemeente Vianen bepaald. Foto: jacques Stam. (Foto: stam)

Bedrijfspanden Lekdijk voor half jaar gesloten

Burgemeester Groeneweg heeft besloten dat de bedrijfspanden aan de Lekdijk 100 in Hagestein voor de periode van twaalf maanden zijn gesloten. De gemeente gaat per direct over tot deze maatregel omdat op het perceel de afgelopen jaren meermalen overtredingen zijn geconstateerd.


HAGESTEIN - De politie heeft dinsdag 30 januari er een grootschalig drugslaboratorium ontmanteld. De gemeente gaat over tot deze maatregel omdat op het desbetreffende perceel al eerder drugsgerelateerde activiteiten waren. In 2011 en 2016 is ook geconstateerd dat er illegale activiteiten waren op dit perceel. In 2016 is het al zes maanden gesloten op grond van de Opiumwet. Omdat het om een herhaalde overtreding gaat heeft burgemeester Groeneweg nu het perceel voor twaalf maanden gesloten. De gemeente Vianen accepteert deze activiteiten niet en heeft daarom besloten de bedrijfspanden te sluiten. Niemand mag de panden twaalf maanden betreden. Binnen de gemeente zijn met betrekking tot de aanpak van drugspanden beleidsregels opgesteld. Deze beleidsregels stellen de burgemeester in staat om bestuurlijk te handhaven tegen verkooppunten van drugs vanuit woningen of lokalen of de productie van drugs. In aanloop naar de sluiting is de eigenaar van het perceel in de gelegenheid gesteld om te reageren op het voorgenomen besluit. Naast de bestuursrechtelijke handhaving heeft de politie een strafrechtelijk traject opgestart. In dit kader is de eigenaar van het perceel door de politie verhoord. Burgemeester Groeneweg: "Gebruik van drugs levert een gezondheidsrisico op. Productie van drugs gaat altijd gepaard met risico's voor de volksgezondheid en de directe omgeving. Ik vind dat niet acceptabel. Met deze sluiting wil ik een luid en duidelijk signaal afgeven dat ik dergelijke activiteiten in mijn gemeente niet tolereer. Laat dit signaal voor eenieder helder zijn."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox