Van Dijk (links) krijgt een KNVB-certificaat ter gelegenheid van kampioenschap en promotie. Foto: Gerard van Vliet.
Van Dijk (links) krijgt een KNVB-certificaat ter gelegenheid van kampioenschap en promotie. Foto: Gerard van Vliet. (Foto: van vliet)

Jan Maarten van Dijk doet het voortaan rustiger aan

Volgend seizoen maakt Jan Maarten van Dijk geen deel meer uit van de A-selectie van SV Geinoord. De lange verdediger vindt het na twaalf jaar in het eerste elftal te hebben gevoetbald, welletjes. ''Ik doe een stapje terug.''

Thijs Middelkoop

NIEUWEGEIN - Jan Maarten van Dijk vindt voetbal nog wel een fantastisch mooie sport, waaraan hij nog steeds bijzonder veel plezier beleeft, maar hij wil het wat rustiger aan gaan doen. ''Het voetballen moet voor mij wat meer vrijblijvend worden. Nu moet ik er iedere zaterdag zijn en twee keer in de week komen trainen."

Niet abrupt

"En dat wil ik eigenlijk niet meer. Als ik op een trainingsavond of zaterdagmiddag iets anders wil gaan doen, moet dat kunnen."

"Natuurlijk heeft mijn drukke werkzaamheden daar ook wel wat mee te maken maar mijn besluit om de stoppen speelde daarbij niet echt een rol. Maar dat betekent overigens niet, dat ik abrupt met voetballen stop."

"Dat is zeker niet het geval. Ik ben van plan vanaf komend seizoen te gaan voetballen in het derde elftal van Geinoord. Daar spelen diverse oud-eerste elftalspelers in, echt maatjes van me en in dat elftal wil ik graag nog een poosje zien mee te draaien."

"Ik kan het voetbal immers niet zo maar de rug toekeren.''

Meer berichten
Shopbox