Gerda Veltman (links) en Corrie de Kuijer willen graag de telefooncirkel uitbreiden. Foto: Louise Mastenbroek.
Gerda Veltman (links) en Corrie de Kuijer willen graag de telefooncirkel uitbreiden. Foto: Louise Mastenbroek. (Foto: mastenbroek)

'We willen graag een cirkel in Galecop'

De Rode Kruis Contactcirkel heeft plaats voor nieuwe deelnemers. Een cirkel wordt gevormd door mensen die dagelijks kort contact hebben en zo op elkaar letten. Gerda Veltman en Corrie de Kuijer begeleiden de groepen.

Louise Mastenbroek

NIEUWEGEIN - Gerda Veltman: "De contactcirkel heeft een alarmfunctie. Elke dag twee telefoongesprekjes. Je wordt gebeld en belt zelf iemand. Je kunt even je verhaal kwijt. En als iemand niet reageert dan alarmeert de cirkel iemand die een kijkje komt nemen. Dat geeft een veilig gevoel. In de praktijk blijken er ook buiten de cirkel contacten te ontstaan. Mensen bellen nog eens of zoeken elkaar op. De groep bepaalt het tijdstip van bellen. Contact kan op veel manieren. Een telefoongesprek vinden de meeste mensen gezelliger dan contact via de app of computer. Maar ook dat kan. Je hoeft niet alle dagen mee te doen. En je kunt gewoon op vakantie." Er draaien nu twee cirkels in Nieuwegein, maar dat kan eenvoudig uitgebreid worden. De cirkels moeten niet te groot worden, anders duurt het te lang voor die rond is. De dames hebben ambitie. Corrie de Kuijer: "We willen graag een cirkel in Galecop starten. Er is behoefte aan sociaal contact en dan is het prettig als je in de eigen wijk kunt blijven." Voor informatie: Gerda Veltman, 030-6062311 of Corrie de Kuijer, 030-6041928.

Meer berichten
Shopbox