Van links naar rechts: Casper Broekaart, Martin Koot, Ellen Bruin en Willem van Loon. Foto: Louise Mastenbroek.
Van links naar rechts: Casper Broekaart, Martin Koot, Ellen Bruin en Willem van Loon. Foto: Louise Mastenbroek. (Foto: mastenbroek)

Kans voor talentvolle mensen in 't Veerhuis

Congres en Partycentrum 't Veerhuis wil een podium bieden voor populaire muziek. Jonge, talentvolle mensen de kans geven op te treden. 't Veerhuis faciliteert daartoe in PR en onkosten.

LEKBOULEVARD - Ellen Bruin, directeur en Willem van Loon, bestuurslid, lichten het plan toe. Van Loon: "Het centrum wil het sociaal culturele karakter hoog in het vaandel houden. We organiseren al langer klassieke concerten, daar sluit dit idee op aan." Bruin: "Gaandeweg zijn we meer een vergader- en partycentrum geworden, we willen onze culturele activiteiten graag terug halen. We doen dit in samenwerking met Martin Koot, de man achter het AkoestiCafé, en Casper Broekaart, cultuur makelaar van de gemeente." Het AkoestiCafé verzorgt maandelijks een gratis avondje uit voor muziekliefhebbers. Koot: "Op wisselende locaties kunnen bezoekers met verschillende stijlen muziek kennis maken. Het publiek, meest mensen tussen 40 en 55 jaar, heeft ook echt aandacht voor de muziek. Onze seizoenfinale op woensdag 13 juni houden we in 't Veerhuis." Broekaart: "Als cultuurmakelaar heb ik een rol verbindingen te maken binnen de culturele en maatschappelijke sector van Nieuwegein. We willen Nieuwegein graag meer onder de aandacht brengen. Er gebeurt zoveel en we moeten elkaars initiatieven versterken. Dit is een prachtige handreiking van 't Veerhuis. Muziek is een kunstvorm. En die kracht kunnen we gebruiken om meer mensen met elkaar in contact te brengen. Muziek is ook een belangrijk onderdeel bij Gluren bij de Buren op 11 maart. In de huiskamer van Cityplaza houden we een muziekmakersmiddag. "Zondag 4 maart is er een middagconcert in 't Veerhuis", vertelt Bruin. "Francis van Broekhuizen, sopraan, en Femke de Graaf, piano, geven een klassieke recital, romantisch repertoire." Jonge, talentvolle muzikanten, die nog geen bekendheid hebben,kunnen zich melden: info@onzestadnieuwegein.nl.

Meer berichten
Shopbox