De Dolle Diva's zingen met name levensliederen, smartlappen en andere meezingers van diverse Nederlandstalige artiesten.
De Dolle Diva's zingen met name levensliederen, smartlappen en andere meezingers van diverse Nederlandstalige artiesten. (Foto: wijling)

Dolle Diva's doneren aan de stichting Leergeld

De Dolle Diva's doneert geld aan Stichting Leergeld. Dit jaar bestaat het vrouwenkoor de Dolle Diva's vijftien jaar. Dit jubileum wordt gevierd op zaterdag 24 maart om 20.00 uur in De Rank.

NIEUWEGEIN - De Dolle Diva's zingen met name levensliederen, smartlappen en andere meezingers van diverse Nederlandstalige artiesten: Corrie Konings, Jannes, Frans Bauer en zo meer. Totaal bestaat de groep uit 62 leden, inclusief de dirigent en muzikanten.

Tijdens het concert worden er diverse prijzen verloot en het geld dat opgehaald wordt, komt ten bate van Stichting Leergeld. Met dit geld kan Stichting Leergeld voor de kinderen weer een extra activiteit organiseren. "Deze kinderen moeten ook mee kunnen doen!", geeft Margot aan.

"Stichting Leergeld is een mooi initiatief voor kinderen van 4 t/m jaar 18 waarvan de ouders niet de financiële middelen hebben om de kinderen mee te laten doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn", vertelt Margot van Leth (voorzitter de Dolle Diva's). "Het is zo jammer dat deze kinderen hierdoor aan de zijlijn staan."

Door de steun van gemeente Nieuwegein kunnen er per jaar zo'n 700 kinderen geholpen worden. "Maar er zijn nog steeds kinderen in de gemeente die onze hulp kunnen gebruiken", zegt Greet Broere, Coördinator Stichting Leergeld. Via de website van de stichting kunnen ouders hun kind via een makkelijk formulier aanmelden. Greet Broere geeft aan: "Wij kijken naar het besteedbaar inkomen." Als het kind is aangemeld, komt er een intermediair langs. Tijdens dit gesprek wordt er tevens gekeken of er hulp bij andere instanties aangevraagd kan worden.

Kaartjes voor de Dolle Diva's bestellen? http://www.dolle-diva.nl/contact.html.

Meer informatie over Stichting Leergeld: http://www.leergeld.nl/nieuwegein/

Meer berichten
Shopbox