Kees Vuurens bij een leeggeroofde container. Foto: Jacques Stam
Kees Vuurens bij een leeggeroofde container. Foto: Jacques Stam (Foto: jacques stam)

Grote inbraak opslagloods Paardenmarkt Vianen

De afgelopen week is er een grote inbraak geweest in de opslagloods van het Paardenmarkt Comité aan de Langedreef in Hagestein.

Jacques Stam

HAGESTEIN - Ondanks het feit dat het verzekeringswerk zal zijn is het toch een grote schadepost voor het comité.

"Toen ik vorige week bij de loods kwam zag ik dat het hek naast de loods omlag. Zeker door de storm dacht ik nog", vertelt Kees Vuurens vrijwilliger van het Paardenmarkt Comité.

"Achteraf bleek dat ze aan de zijkant een raam gewoon uit zijn sponning hadden getild en traliewerk aan de binnenkant eruit getrapt om zo binnen te komen."

"Toen ik binnenkwam zag ik een grote rotzooi. Ingetrapte deuren, doorgezaagde hangsloten van containers, ook van het grote rolluik van de loodsdeur."

"Ze zijn gewoon met een busje de loods ingereden en hebben op hun gemak alles wat van hun gading was ingeladen. We hebben niet meer, geen enkel elektrisch apparaat, alle kabels zijn verdwenen, schroevendraaiers. Na afloop hebben ze nota bene het raam er weer keurig ingezet."

Mochten er sponsoren of particulieren zijn die ons willen ondersteunen met vervangend gereedschap neem dan contact op met secretariaat@paardenmarktvianen.nl laat Cees de Kruif van het comité weten in een persbericht.

Meer berichten
Shopbox