Peter Douglas: "Meld je aan via crooningnieuwegein.nl voor de voorrondes. Kom en win!" Op zondag 27 mei is in De Lantaern het eerste evenement. Foto: Nico Brons.
Peter Douglas: "Meld je aan via crooningnieuwegein.nl voor de voorrondes. Kom en win!" Op zondag 27 mei is in De Lantaern het eerste evenement. Foto: Nico Brons. (Foto: nico brons)

Met diepe passie voor easy listening

Ooit wel eens van Crooning gehoord? De klanken van Frank Sinatra of van Dean Martin kennen we allemaal wel. Vandaag de dag behoren Michael Bublé en Robbie Williams ook tot de 'Crooners'. Crooning staat voor artiesten die een rustige, zachte en vooral natuurlijk stemgeluid hebben.

NIEUWEGEIN - De term Crooning is later vervangen voor easy listening. Ook Peter Douglas (voormalig Nieuwegeiner) behoort tot de crooners. Peter heeft in de jaren '80 de Soundmixshow gewonnen. Crooning Nieuwegein is opgericht door twee mannen die een grote passie hebben voor deze stijl van muziek evenals voor het zingen: Ron Bogerd en Eric Denneman. Tijdens een zondagmiddagborrel waren de heren het er dan al snel over eens dat de gezamenlijke passie voor Crooning omgezet moest worden tot iets concreets. "Muziek verbindt mensen met elkaar", vertelt Eric. "Samen luisteren naar muziek. De sfeer die er dan ontstaat, is zo ontzettend prettig." Crooning Nieuwegein richt zich op twee takken: voor crooners kijken waar ze eventueel kunnen oefenen en daarnaast evenementen en activiteiten organiseren. Op zondag 27 mei is in De Lantaern het eerste evenement. Wim in 't Veld, eigenaar van de Lantaern stelt zijn locatie en personeel ter beschikking. Wil je meedoen met de voorrondes of wil je gewoon komen luisteren? Op 27 mei is de entree € 12,50 inclusief welkomstdrankje en hapje. Wil je mee doen met de voorrondes? Deelname is gratis. Houd de website of facebookpagina in de gaten: www.crooningnieuwegein.nl of www.facebook.com/CrooningNieuwegein-509925476125367. Tijdens dit evenement wordt de prijs aan de beste crooner uitgereikt. Een prijs voor de beste crooner c.q. vertolker van een muziekstuk van Frank Sinatra. Frank Sinatra omdat hij de eerste crooner was en omdat hij in mei precies 20 jaar is overleden. "Maar… om hier te mogen optreden, zal je eerst langs de jury moeten komen", zegt Ron. Iedereen die zingt (solo of met meerderen), een instrument bespeelt (alleen of met meerderen) kan zich hiervoor aanmelden. Leeftijd is niet van belang. Peter Douglas is ambassadeur van Crooning Nieuwegein en is gastheer zijn. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.crooningnieuwegein.nl. "Wij zijn niet afhankelijk van subsidie van de gemeente", vertelt Ron stellig. "Dat willen wij ook niet." Maatschappelijk ondernemen staat bij de heren centraal. "Juist door buiten de kaders te kijken, willen wij reuring geven aan ons evenement," vult Eric aan. "Wij zijn geen stichting of vereniging. Gewoon twee muziekliefhebbers die dit evenement organiseren." Partners zijn inmiddels De Lantaern, De Partner en OnzeStadNieuwegein.

Meer berichten