En heel lang geleden was er in Jutphaas zelfs een tolweg.....Foto: Gemeente Nieuwegein
En heel lang geleden was er in Jutphaas zelfs een tolweg.....Foto: Gemeente Nieuwegein (Foto: gemeente)

Gemeente wil historie graag zichtbaar maken

Nieuwegein haalt verhalen op. De gemeente Nieuwegein wil haar historie zichtbaar en toegankelijk maken voor inwoners en bezoekers.

NIEUWEGEIN - Daarvoor gaat de gemeente samen met inwoners een plan maken. De gemeente nodigt inwoners uit om op woensdagavond 23 mei samen verhalen op te halen over bijzondere historische gebieden en plekken in de stad.

Nieuwegein heeft een rijke geschiedenis, hoewel de gemeente vaak gezien wordt als een stad met hoogbouw, vele woonwijken en bedrijventerreinen.

Kanalen en sluizen

Nieuwegein heeft meer: winkels, uitgaansgelegenheden en recreatiemogelijkheden, maar ook een 6000 jaar oude bewoningsgeschiedenis, prachtige kastelen en een bijzonder strategisch stelsel van kanalen en sluizen.

Daarover zijn vele verhalen te vertellen. De gemeente nodigt geïnteresseerde inwoners uit om mee te denken welke belangrijke plekken en verhalen uit de historie van Nieuwegein beter zichtbaar en toegankelijk gemaakt kunnen worden.

De avond wordt gehouden op woensdag 23 mei van 19.00 uur tot 21.30 uur in De Lantaern, Utrechtsestraatweg 4 in Nieuwegein.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 17 mei aanmelden via

d.vanderkooij@nieuwegein.nl

Meer berichten