De kans is zeker niet denkbeeldig, dat het vrouwenhockeyteam van Nieuwegein volgend seizoen eindelijk weer eens in de 2e klasse gaat uitkomen. Foto: Michael Bosboom.
De kans is zeker niet denkbeeldig, dat het vrouwenhockeyteam van Nieuwegein volgend seizoen eindelijk weer eens in de 2e klasse gaat uitkomen. Foto: Michael Bosboom. (Foto: bosboom)

Hockeyvrouwen gaan voor promotie naar 2e klasse

De kans is zeker niet denkbeeldig, dat het vrouwenhockeyteam van Nieuwegein volgend seizoen eindelijk weer eens in de 2e klasse gaat uitkomen. Maar helemaal zeker is dat nog niet. Dat is pas het geval in juni als de laatste competitiewedstrijden zijn gespeeld en mogelijk ook de play-offs voor promotie zijn afgewerkt.

Thijs Middelkoop

NIEUWEGEIN - Trainer-coach Sebas Pronk is overigens nogal optimistisch. ''Wij staan nu op de tweede plaats maar concurrent Zwaluwen heeft een wedstrijd minder gespeeld. Wij moeten ervoor zorgen, dat de laatste drie wedstrijden - koploper Soest uit, Mijdrecht uit en Loenen uit - worden gewonnen. De plaatsen 1 en 2 geven recht op rechtstreekse promotie. De nummer 3 mag daarna nog play-offs voor promotie spelen. Ik ben van mening, dat Zwaluwen nog een lastig programma heeft. Die ploeg zou best nog eens een puntje kunnen laten liggen. Ik denk, dat wij beschikken over een goed team, dat afgaande op de resultaten van oefenwedstrijden tegen tweedeklassers, uitstekend kan meekomen in de 2e klasse. heb inmiddels aangekondigd, dat ik de vrouwen nog een seizoen blijf trainen. Ik ga ervan uit, dat ik dan nagenoeg over dezelfde speelsters beschik. Eén speelster vertrekt weliswaar naar Spanje maar inmiddels heeft zich al weer een andere speelster aangemeld. Zij traint af en toe al mee.''

Meer berichten