Na afloop van het duel toch de kampioensvlag hijsen want het onderlinge resultaat is in het voordeel van VIKO. Foto: Thijs Middelkoop.
Na afloop van het duel toch de kampioensvlag hijsen want het onderlinge resultaat is in het voordeel van VIKO. Foto: Thijs Middelkoop.

Na eerste nederlaag VIKO toch de kampioensvlag

De korfballers van VIKO zijn zaterdag bij Regio'72 tegen de eerste nederlaag aangelopen. In Vaassen werd het 26-22 voor de thuisclub. Toch kon de formatie van trainer Berry van den Broek na afloop van het duel de kampioensvlag hijsen want het onderlinge resultaat is in het voordeel van VIKO.

Thijs Middelkoop

VIANEN - Volgend seizoen speelt VIKO dus zowel in de zaal als op het veld in de 2e klasse. In de zaal miste VIKO enkele maanden geleden promotie naar de 1e klasse maar op het veld draaide het team als een tierelier, zij het dat zaterdag tegen Regio'72 de eerste nederlaag werd geleden. Van de twaalf gespeelde wedstrijden werden er maar liefst elf gewonnen.

Dol-enthousiast

Tessa Crone was na afloop in Vaassen dan ook een dol-enthousiaste voorzitter. ''Natuurlijk gaan we vanavond in ons clubhuis een feestje vieren. De competitie is overigens nog niet afgelopen. Er moeten nog twee wedstrijden worden gespeeld. Op 26 mei spelen we nog thuis tegen Keizer Karel en een week later uit tegen Achilles. De resultaten zijn overigens niet zo belangrijk. Zelfs als wij beide wedstrijden zouden verliezen en Regio'72 wint ze allebei, dan nog zijn we kampioen. VIKO sluit het seizoen zaterdag 16 juni af met een familietoernooi en aansluitend een barbecue.

Meer berichten