Thea de Visser, Thea Smeding, Wil Droogendijk en Thinca Timmerman presenteren in KunstGein vrouwen van over het water. Foto: Meike Jongejan
Thea de Visser, Thea Smeding, Wil Droogendijk en Thinca Timmerman presenteren in KunstGein vrouwen van over het water. Foto: Meike Jongejan (Foto: )

Verbonden door het water

Meike Jongejan

NIEUWEGEIN - Verschillende stijlen, verschillende materialen en verschillende onderwerpen: kunstenaressen Thea de Visser, Thea Smeding Wil Droogendijk en Thinka Timmerman bewijzen dat dit totaal geen belemmering hoeft te zijn voor een geslaagde gezamenlijke tentoonstelling. Afgelopen zaterdag opende hun expositie Vrouwen van over het water bij het KunstGein podium op de begane grond van het Stadshuis.

Thea Smeding: "Toen we startten met deze tentoonstelling kenden we elkaar zelfs helemaal niet. Ik kende wel werken van de andere, maar we hadden elkaar nooit ontmoet. Wil Droogendijk heeft ons bij elkaar gebracht en is met het idee gekomen voor deze expositie."

Wil Droogendijk: "Ik kende iedereen via galerie De Kuntssuper in Vianen. Toen ik benaderd werd om bij KunstGein te exposeren heb ik gelijk de andere dames benaderd. De insteek van KunstGein is namelijk om altijd meerdere kunstenaars en een mix van beeldend en schilderijen tentoon te stellen. Om onze stijlen een beetje bij elkaar te brengen zijn we gaan nadenken over een gezamenlijk thema. In eerste instantie was dat vrouwen, maar met de opening van het Waterjaar in Vianen leek het ons ook mooi om water als thema erbij te nemen. Zo is ook de titel ontstaan."

Vrouwen van over het water is nog tot 4 augustus te zien bij KunstGein in Nieuwegein.

Meer berichten