De Nieuwegein Diamonds zijn klaar voor het nieuwe seizoen.
De Nieuwegein Diamonds zijn klaar voor het nieuwe seizoen. (Foto: )

Nieuwegein Diamonds staan in de startblokken

Door Thijs Middelkoop
NIEUWEGEIN - De Nieuwegeinse honk- en softbalvereniging Nieuwegein Diamonds, die is voortgekomen uit de sportvereniging Geinoord, heeft de korte zomervakantie er bijna op zitten. De zomerstop, die half juli begon, eindigt over enkele weken. Dan worden de competitiewedstrijden hervat.
De vereniging waarvan Feiko van der Veen de enthousiaste voorzitter is, leidt op sportpark Galecop al lang een eigen leven. ''We zijn een gezellige vereniging die momenteel zo rond de 150 leden telt. Het ledenaantal blijft redelijk stabiel al hebben we in de honk- en softballoze periode toch wel wat minder leden."

Trainers

Opvallend is, dat dames het bij het honk- en sofbal laten afweten. ''In het verleden hadden we wel dames, maar die zijn op een gegeven moment naar UVV vertrokken. We hebben nu alleen nog dames in de recreantenafdeling. Over de jeugd mogen we zeker niet mopperen. De vereniging heeft op dit moment een junioren-, aspiranten- en pupillenteam'', vertelt Feiko van der Veen. Trainers heeft de vereniging, die met haar teams gemiddeld presteert, niet. Feiko zegt: ''Althans geen betaalde trainers. Natuurlijk beschikken we wel over trainers, maar dat zijn vrijwilligers. Gelukkig hebben we er daarvan een redelijk aantal maar het zouden er best nog wat meer kunnen zijn..."

Meer berichten