Foto: de bie

'Zonder meer 'n toppertje'

Was de reactie van de buurtbewoners aan de Kloosterdrift, afgelopen Burendag. Op de Kloosterdrift waren er twee enthousiaste buurtbewoners Patricia en Daniël die het wel eens tijd vonden om de buren eens wat beter te leren kennen. "Wij wonen hier al meer dan tien jaar. Je zegt de mensen uit de straat wel eens gedag maar daar blijft het vaak ook wel bij," vertelt Patricia. "Met sommige buren heb je wel wat meer contact, maar het contact mag best wel wat meer worden," vult Daniël aan. (Foto: Jeffrey de Bie)

Door Naomi Wijling

BATAU-ZUID - Dus zijn er bij meer dan veertig huizen een briefje in de bus gedaan en uiteindelijk zijn er veertien volwassenen en vijf kinderen aangesloten op de allereerste Burendag. De buren was gevraagd om zelf wat te eten en drinken mee te nemen en daar werd zeker gehoor aangegeven: eigengemaakte appeltaart en bananencake werd er gebakken, lekker wat frietjes en snacks, stokbrood met kruidenboter en nog meer. De buren zaten gezellig bij elkaar onder twee tenten, want helaas gooide het weer roet in het eten.

De sfeer was meer dan gezellig. "Je leert je buren tenminste een beetje kennen," vertelt Tommie. "En door het contact krijg je ook meer vertrouwen in de buren. En dat is heel erg fijn."

Al met al een zeer geslaagde burendag en er wordt nu al uitgekeken naar volgend jaar.

De Burendag 2018 was onder meer op de Kloosterdrift in Batau-Zuid.

Meer berichten