Een nieuwe gemeente? Dan ook meteen een nieuw-noodzakelijk-vervoersplan voor de regio. Bron: U-OV.
Een nieuwe gemeente? Dan ook meteen een nieuw-noodzakelijk-vervoersplan voor de regio. Bron: U-OV. (Foto: u ov)

Nieuwe dienstregeling OV in Vijfheerenlanden

Bewerkt door redactie

Hoewel de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden pas op 1 januari 2019 een feit is, verandert het openbaar vervoer daar al vanaf 9 december. Dan gaat voor deze nieuwe gemeente in de provincie Utrecht al een nieuwe dienstregeling in.

VIJFHEERENLANDEN - Daarin blijven de voorzieningen voor het openbaar vervoer op hetzelfde niveau. Vervoerder U-OV gaat de nieuwe dienstregeling uitvoeren in opdracht van de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Dit blijkt uit het vervoerplan voor Vijfheerenlanden dat is vastgesteld door het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht. Het nieuwe vervoerplan is nodig omdat twee van drie gemeenten die opgaan in Vijfheerenlanden, Leerdam en Zederik, nu nog in de provincie Zuid-Holland liggen en dus onder een andere concessie voor het openbaar vervoer vallen. Vianen ligt nu al in de provincie Utrecht. U-OV heeft het nieuwe vervoerplan eerst voorgelegd aan de drie fusiegemeenten en reizigersorganisatie ROCOV. Het uitgangspunt van provincies Utrecht en Zuid-Holland was om het voorzieningenniveau in Vijfheerenlanden zoveel mogelijk gelijk te houden en daarmee een soepele overgang te borgen. Dit is ook het geval in het vervoerplan dat vervoerder U-OV voorstelt. Het plan bevat wel enkele wijzigingen van het vervoeraanbod: Behoud buslijn 85: binnen Vijfheerenlanden is de route ongewijzigd, in Utrecht rijdt deze buslijn voortaan via Papendorp; Instellen buslijn 94 tussen Ameide en Utrecht CS om avondbediening van Ameide in stand te houden. Deze rijdt ook via Papendorp; Behoud van buurtbuslijn 703 (overdag) plus op dezelfde route belbuslijn 502 (avonden/weekenden); Integratie van spitsbuslijn 72 in belbuslijn 572, inkorting tot knooppunt Meerkerk A27; Diverse kleine wijzigingen van vertrektijden en aansluitingen.

Meer informatie over andere buslijnen van andere vervoerders in dit gebied, zoals de buslijnen 81, 90, 387 en 388 is te vinden via https://www.qbuzz.nl/dav.

Het vervoerplan Vijfheerenlanden staat op de site van de provincie Utrecht.

Meer berichten