Leerlingen van De Schouw denken zakelijk.
Leerlingen van De Schouw denken zakelijk. (Foto: mok)

De Schouw: Eigen bedrijf

FOKKESTEEG - Vanuit het project 'Betere Buurten' en op initiatief van meester Niels Dusamos, hebben de leerlingen nagedacht over hoe zij zich kunnen inzetten om hun wens in vervulling te zien gaan. De inzet is betere speelplaatsen voor de school en de buurt. De creatieve leerlingen hebben hun plannen begin oktober aan Jan Kuiper gepresenteerd in het stadhuis. Wethouder Kuiper: "Ik ben onder de indruk van de leerlingen, omdat zij op hun leeftijd al in staat zijn te bedenken hoe zij hun doelen kunnen bereiken."

Vorige week schonk hij de leerlingen €1.000,- startkapitaal. Met dit bedrag kunnen zij bijvoorbeeld de t-shirts laten maken die ze willen verkopen. Ook willen de leerlingen sponsoren gaan werven om hen te steunen bij het verbeteren van de speelplekken in de buurt. De leerlingen hebben binnenkort een afspraak met een ontwerper van de gemeente. Samen gaan zij kijken hoe de wensen van de leerlingen het best terug kunnen komen in de speelplaatsen. Wethouder Kuiper beloofde daarnaast het bedrag dat de leerlingen uiteindelijk met hun bedrijfje realiseren, te verdubbelen. Het plan is om de speelplaatsen gerealiseerd te hebben, voordat de kinderen naar middelbare school gaan. Het doel van het Betere Buurten-programma is om de buitenruimte in
jaren '70 en '80 buurten duurzaam te vernieuwen, zodat bewoners ook in de toekomst prettig in hun buurt kunnen wonen. Schansen-Noord is de vierde buurt die wordt aangepakt.

Meer berichten