Hans van Breukelen ontvangt van burgemeester Wim Groeneweg de 'Viaanse Noot'. Foto: Jacques Stam
Hans van Breukelen ontvangt van burgemeester Wim Groeneweg de 'Viaanse Noot'. Foto: Jacques Stam (Foto: )

Begeerde 'Viaanse Noot' voor Hans van Breukelen

Jacques Stam

Al sinds 2003 is Hans van Breukelen voorzitter van het dagelijks bestuur en van het algemeen bestuur van voetbalvereniging Brederodes in Vianen.

VIANEN - Maar, zoals eerder bekend gemaakt, stopt Hans van Breukelen na 15 jaar als voorzitter van de voetbalvereniging en droeg hij tijdens de algemene ledenvergadering op maandag 26 november de voorzittershamer over. Reden genoeg voor het bestuur om een gemeentelijke onderscheiding aan te vragen om hiermee hun waardering uit te spreken voor alles wat Van Breukelen voor de voetbalvereniging en de Viaanse samenleving heeft betekend.
Van Breukelen begon zijn vrijwilligerscarrière bij voetbalvereniging Brederodes als lid van de sponsorcommissie en de jeugdafdeling. Ook is hij een aantal jaar lid geweest van de commissie die het Internationaal Jeugdtoernooi, dit jaar voor de 43ste keer, organiseert.

Sinds 2003 is Hans van Breukelen dus voorzitter van het dagelijks en algemeen bestuur van de voetbalvereniging Brederodes. Bijzonder is dat het eerste elftal van de zaterdagafdeling onder zijn voorzitterschap voor het eerst in haar bestaan gepromoveerd is naar de 2de klasse van de KNVB. Ook heeft de heer Van Breukelen zich bij de gemeente Vianen sterk gemaakt voor de uitbreiding van trainingsfaciliteiten en de aanleg van kunstgrasvelden op sportpark Blankensteijn. In Vianen is Van Breukelen ook politiek actief geweest voor Lokaal Alert (tegenwoordig VHL Lokaal). Zo heeft hij op de kandidatenlijst gestaan, fractievergaderingen bijgewoond en meegedaan aan campagne-activiteiten.
Foto: Tijdens de koffiepauze in de jaarvergadering van VV Brederodes werd Hans van Breukelen totaal verrast door de komst van burgemeester Wim Groeneweg. Al sinds 2003 is hij voorzitter van het dagelijks bestuur en het algemeen bestuur van voetbalvereniging Brederodes in Vianen.

Aan burgemeester Groeneweg de eer om Hans de Viaanse noot uit te reiken.

Foto: Jacques Stam

Meer berichten