Foto: mieneke

Coert van Ee: de nieuwe voorzitter JSV Nieuwegein

De kans is levensgroot aanwezig, dat Coert van Ee, de nieuwe voorzitter wordt van JSV Nieuwegein. Hij wordt daarmee de opvolger van Ton van Kippersluis, die het als preses voor gezien houdt.

Thijs Middelkoop

NIEUWEGEIN - Coert van Ee is geen vreemde bij JSV. Eerder hanteerde hij daar ook al de voorzittershamer. Van Ee leidde de vereniging in de tachtiger jaren. Diverse leden kunnen zich die periode nog goed herinneren en toen JSV op zoek ging naar een opvolger voor Ton van Kippersluis kwam dan ook al snel de naam Van Ee ter tafel. ''Waarom vragen jullie Coert niet''. Het gevolg was, dat met Van Ee contact werd opgenomen, waarbij bleek, dat hij niet afwijzend tegenover de functie van voorzitter van JSV stond. Na enkele gesprekken met onder meer de scheidende voorzitter en een tweede bestuurslid volgde een onderhoud met het voltallige bestuur. Toen was al snel de kogel door de kerk. En daarna was dus het wachten op de ledenvergadering die op 20 december werd gehouden. ''Coert, oud burgemeester van Zederik, is bestuurlijk een topper.

Hij krijgt bovendien een goed bestuur om zich heen. Coert woont tegenwoordig niet meer in Zederik maar in IJsselstein, dus ook nog eens naast de deur'', aldus Ton van Kippersluis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden