Frans Backhuijs reikt de oorkonde en bloemen uit aan Matthijs Hagen. Links staat Laura Hulzebos en rechts Sanne Berg. (Naomi Wijling)
Frans Backhuijs reikt de oorkonde en bloemen uit aan Matthijs Hagen. Links staat Laura Hulzebos en rechts Sanne Berg. (Naomi Wijling) (Foto: naomi)

Jongeren in 't zonnetje

NIEUWEGEIN - Tijdens de nieuwsjaarreceptie van gemeente werden drie jongeren op het podium geroepen in theater DE KOM: Sanne Berg, Laura Hulzebos en Matthijs Hagen. Met zijn drie kwamen ze een beetje onwennig het podium oplopen, want geen van drieën wisten dat ze in het zonnetje gezet zouden worden. Burgemeester Frans Backhuijs reikte aan alle drie het jongerenlintje De Doorslag uit.

Laura Hulzebos kreeg als eerste de oorkonde uit handen van de burgemeester. Laura is een Nieuwegeinse zangeres en heeft het zelf voor elkaar gekregen om een benefietconcert te organiseren. Samen met andere Nieuwegeinse muzikanten heeft zij in theater De Kom een fantastische avond weten neer te zetten. De opbrengst van deze avond ging naar Operatie Glimlach van Dokters van de Wereld.

Het tweede jongerenlintje ging naar Sanne Berg. Sanne zet zich als vrijwilliger in voor meerdere verenigingen in Nieuwegein. Bij de handbalvereniging, waar zij al vanaf haar 8ste actief is, vervuld ze meerdere functies, zoals jeugdscheidsrechter, trainer en begeleidster. Verder begeleidt ze nog met andere vrijwilligers jongeren met een beperking bij Only Friends (onderdeel van revalidatiecentrum De Hoogstraat).

Als laatste kreeg Matthijs Hagen de oorkonde uitgereikt. Ondanks zijn eigen beperking, cerebale parese, staat Matthijs altijd klaar voor anderen. Iedere week is hij te vinden als jeugdvrijwilliger bij Bouwspeeltuin Jeugdland in Nieuwgein. Ook is hij vrijwilliger bij het Sinterklaasfeest van FC Utrecht en organiseert hij momenteel samen met Young Impact een feest in februari 2019 voor jongeren met en zonder beperking

Naast deze oorkonde krijgen zij hun eigen tegel bij De Doorslag.

"Ik heb heel veel waardering voor de prestaties die deze drie jongeren hebben neergezet," geeft Frans Backhuijs aan. "De wijze waarop zij zich inzetten voor de Nieuwegeinse samenleving is een inspiratie voor iedereen. Hierdoor wordt Nieuwegein een nog fijnere stad om te wonen, werken en recreëren.

Meer berichten