De Nighttrail en FunRun spelen zich af rondom de Skipiste en zijn onverlicht. Foto: Jan Willem Nota
 De Nighttrail en FunRun spelen zich af rondom de Skipiste en zijn onverlicht. Foto: Jan Willem Nota (Foto: Jan Willem Nota)

Nighttrail en FunRun: Onverlicht hardlopen voor het hartekind

Hardloopgroep BodyRun uit IJsselstein houdt zaterdag 2 februari-samen met de goede doelen stichting IJRun-een hardloopwedstrijd, de Nighttrail Utrecht. De opbrengsten van de inschrijvingen gaan voor een groot gedeelte naar Stichting Hartekind.

NIEUWEGEIN - Men kan kiezen uit de 5 km FunRun, een 2 trailruns (onverhard) van 8 of 16 km. Het evenement begint om 19.00 uur en na afloop is er een afterparty. De Nighttrail en FunRun spelen zich af rondom de Skipiste Nieuwegein en zijn onverlicht, het gaat vooral om de beleving en niet om de gelopen tijd. Het unieke is dat de deelnemers zelf het parcours verlichten door middel van een hoofdlamp die men bij inschrijving gratis kan ophalen bij Runnersworld Utrecht. Inschrijven kan via de website

www.nighttrail.nl

De Nighttrail Utrecht zet zich in voor stichting Hartekind omdat er dagelijks vier kinderen worden geboren met een hartafwijking en iedere dag ondergaan drie kinderen een open hartoperatie. Helaas overlijdt ook elke twee dagen een kind aan een hartafwijking. Kinderen met een aangeboren hartafwijking moeten een normaal en gezond leven kunnen leiden en voordat dat zover is, is er nog veel werk te verzetten. De artsen moeten complicaties, restafwijkingen, hartritmestoornissen, hartfalen, hersenschade en ontwikkelingsproblemen veel beter leren begrijpen, behandelen en voorkomen. De prioriteit van Hartekind ligt bij het financieren van wetenschappelijk onderzoek, omdat dit de overlevingskansen van hartekinderen verbetert. Daarnaast ondersteunen zij projecten en initiatieven gericht op de dagelijkse kwaliteit van leven. "Het is belangrijk dat men van stichting Hartekind weet" aldus Michael van Batenburg. "Wij zijn erg blij met BodyRun en IJrun omdat ze mede voor stichting Hartekind de Night Trail organiseren en roepen iedereen op om mee te gaan "hart"lopen. Michael van Batenburg is regiocoördinator van de Stichting Hartekind en zelf vader van een Hartekind, hij weet dus als geen ander dat onderzoek hard nodig is. Hij is als vrijwilliger bij stichting Hartekind aan de slag gegaan als regiocoördinator, zo probeert hij vrijwilligers te werven, naamsbekendheid voor de stichting te krijgen en acties uit te zetten in de regio. Door middel van deelname aan de hardloopwedstrijd steun je de Stichting Hartekind.

Er hebben zich inmiddels al zo'n 300 deelnemers aangemeld voor de in totaal 3 verschillende afstanden. Er kunnen zo'n 150 deelnemers per afstand meedoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden