Foto: blom

Fokkesteeg en Batau zijn 'Kernen met Pit' geworden

De organisatoren van de Fiets-Rommelroute Batau-Noord en de initiatiefnemers voor het opknappen van het plein aan de Hoornseschans in Fokkesteeg hebben beiden afgelopen zaterdag in Utrecht hun certificaat Kern met Pit project opgehaald met een daarbij behorend bedrag van 1000 euro per project.

BATAU-NOORD/FOKKESTEEG Renée Blom: "Ik raad iedereen aan om te kijken of je mee kunt doen aan Kern met Pit. Het levert niet alleen mooi bedrag op, maar ook leuke, leerzame en inspirerende contacten met andere initiatiefnemers."

Namens de jury maakte Johan van Everdingen van de gemeente Lopik het Kern met Pit-project van de provincie Utrecht bekend, het project Brood-Nodig uit IJsselstein. Zij ontvingen een check van 2500 euro en doen mee aan de landelijke finale. Als Kern met Pit-project voor 2019 doet De Wereldkeuken van het Dorpshuis Vreeswijk mee. Om alle Nieuwegeinse deelnemers te steunen waren de wethouders Marieke Schouten en John van Engelen aanwezig bij de uitreiking.

(Foto-onderschrift) V.l.n.r. Rob Rooijackers en Renée Blom van de Fiets-Rommelroute en Marianne Witte-Lubbers en Marleen Schollaart zijn blij met hun prijs.

Meer berichten