Ondanks de mooie succesformule valt het doek voor Galepopfestival.
Ondanks de mooie succesformule valt het doek voor Galepopfestival. (Foto: mok)

Doek valt voor Galepopfestival na veertien succesvolle edities

Galepopfestival verdwijnt van de Nieuwegeinse popagenda. Na veertien succesvolle edities keert het Galepopfestival helaas niet meer terug op de Nieuwegeinse popagenda.

GALECOP - Vanaf 2004 werd het Galepopfestival jaarlijks georganiseerd en konden de enthousiaste muziekliefhebbers in de sporthal Galecop genieten van een gevarieerd muzikaal aanbod van veelal regionaal bekende bands.

Meest geslaagd

Met achthonderd bezoekers en met de band The Scene (Thé Lau) in de line-up was Galepop IX misschien wel de meest geslaagde editie.

Het initiatief voor de organisatie van het festival werd in 2004 genomen door de beheerder van de sporthal en een bewoner van de wijk Galecop.

Mede dankzij een jaarlijkse subsidie van de gemeente Nieuwegein én met de inzet van vele vrijwilligers van de handbalvereniging HVN was er een mooie basis om de continuïteit van het festival te waarborgen.

overdragen

Na tien edities vond de initiatiefnemer dat het tijd was om het stokje deels over te dragen en werd met twee anderen in 2015 Stichting Galepop opgericht, met als doelstelling dat er nog vele edities van het festival zouden volgen. Helaas werd in 2017 de gemeentelijke subsidie voor een laatste keer toegekend. Uit eigen financiële middelen kon in 2018 Galepop XIV nog georganiseerd worden. Ook kreeg het bestuur de mededeling dat veel vrijwilligers de handbalvereniging gingen verlaten en niet meer beschikbaar en inzetbaar waren bij de organisatie van een volgend festival.

wegvallen

Het bestuur van Stichting Galepop zag de twee belangrijkste pijlers in de organisatie wegvallen en besloot in december 2018 de stichting te ontbinden en geen initiatieven meer te nemen voor de organisatie van een 15de festival.

Na 12,5 jaar JSV-United Jeugd Club en acht jaar Nieuwegein Awards is het Galepopfestival het derde grote lokale evenement dat van de agenda verdwijnt.

Kinderfestijn

De Protestantse Gemeente van Nieuwegein Noord houdt 27 februari een kinderfestijn van 09.00 tot 13.00 uur in de Trompetvogel, Parelduiker 15. Het thema is 'Ester'. Op zondag 3 maart is als afsluiting de kinderdienst Ester in de Dorpskerk, Nedereindseweg 2 om 10.00 uur. Geef je op als deelnemer door je te melden bij Ineke Visscher: zaalverhuur@pgnn.nl. De toegang is gratis.

Meer berichten