Volg team Bricks 4 Alpe d'Huzes via: www.bricks4alpedhuzes.nl of opgevenisgeenoptie.nl. Foto: Naomi Wijling.
Volg team Bricks 4 Alpe d'Huzes via: www.bricks4alpedhuzes.nl of opgevenisgeenoptie.nl. Foto: Naomi Wijling. (Foto: Naomi Wijling )

Samen de berg op onder hetzelfde motto: 'Opgeven is geen optie!'

Op donderdag 6 juni is het dan zover. Maximaal 5000 Nederlanders gaan al fietsend en/of wandelend de Alpe d'Huez op. Het parcours bestaat uit 21 bochten. Gelukkig staan in bepaalde bochten vrijwilligers met eten en drinken. Het hele dorp staat vroeg op en moedigt de mensen die naar boven gaan aan. "Dit geeft je zo'n lekker gevoel," vertelt Liduina Verbeek.

Naomi Wijling

NIEUWEGEIN/ALPE d'HUEZ Samen met haar vader Peter-Paul Verbeek hebben zij als enigen van het team Bricks 4 Alpe d'HuZes de berg al eens beklommen.
Liduina en Peter-Paul gaan samen met Annemieke Verbeek (dochter/zus) en echtpaar Michel en Jolanda Struik de berg op.

vijf jaar

Zelfs het zoontje van Annemieke, Stef van Mourik, vijf jaar oud is ook bevangen door de berg.

"Ik ga eerst met hem lopend de berg op. We zien wel hoe ver wij gaan komen." Na het lopen, stapt Annemieke op de fiets. De anderen gaan alleen fietsend de berg op.

"Van mensen die de Alpe d'Huez al eens eerder hebben gefietst, krijg ik allemaal tips," vertelt Michel. Het is van groot belang dat je veel kilometers in de benen hebt."

spinning

Samen met zijn vrouw Jolanda fietsen ze heel wat af in de weekenden. "Naast het fietsen buiten doen we ook aan spinning," gaat Michel verder.

Liduina kreeg vorig jaar heel wat 'Hermannetjes' (duwtjes op de billen) gehad om de berg op te komen. "Het was best zwaar!"

Elk lid van team Bricks 4 Alpe d'HuZes heeft een eigen reden om de berg te beklimmen.

Jolanda heeft haar vader 18 jaar geleden aan kanker verloren. Familie Verbeek gaat de berg op voor moeders. Ook is het een mooie persoonlijke stap voorwaarts.

lego poppen

Tijdens Koningsdag worden de speciaal ontworpen Lego poppetjes verkocht in Vreeswijk. Verder staan er potjes op het werk waar collega's maar al te graag geld in stoppen. Ook met de spinningclinic die binnenkort komt, wordt geld opgehaald. Al het geld gaat naar het KWF: onderzoek en verbeteren kwaliteit van leven van mensen met kanker.

'Opgeven is geen optie!' is het motto van Alpe d'HuZes. Dat betekent dat Alpe d'HuZes zich inzet voor de patiënt, zonder er zelf beter van te worden. Al het geld dat wordt opgehaald, gaat daarom voor 100% naar onderzoek- en implementatieprojecten tegen de ziekte kanker. www.kwf.nl

Meer berichten