5 opties bij belangrijke thema's in de Kieswijzer

Heeft u nog geen idee op wie u woensdag 20 maart gaat stemmen tijdens de Provinciale Statenverkiezingen? Dat kunnen we ons goed voorstellen en daarom kunt u de Kieswijzer invullen. Zo bent u helemaal voorbereid voor de verkiezingen wanneer u het stemhokje in gaat.

De provincie heeft invloed op allerlei zaken die u in het dagelijks leven aangaan. De Provinciale Statenleden die worden gekozen, gaan bepalen waar de komende periode in de provincie gebouwd mag worden. Ook besluiten ze of een bepaalde weg er mag komen en of landbouwgrond terug moet worden gegeven aan de natuur. Maar hoe denken de verschillende partijen over deze belangrijke thema's?

Vijf oplossingen

De Kieswijzer van de Gelderlander zoomt in op deze belangrijke thema's. Er wordt niet gevraagd óf maatregelen nodig zijn voor deze thema's, maar welke. Bij ieder thema krijgt u steeds vijf mogelijke oplossingen voorgeschoteld. Dus als in uw provincie is gekozen voor windmolens, willen we weten waar u vindt dat die moeten komen. Aan het eind krijgt u per thema te zien welke partij het best aansluit op de gegeven antwoorden. Daardoor krijgt u als kiezer een goed beeld van de partij die bij u past.

dg.nl/kieswijzer

Meer berichten