Foto:

Vader&dochter trotseren Alpe d'Huzes

Bewerkt door redactie

Enthousiasme blijkt aanstekelijk

Aangestoken door het enthousiasme van zijn dochter Jennifer, gaat de Nieuwegeiner Rob Toft in juni nu ook meedoen aan de Alpe d'Huzes. Deze tocht langs de 21 bochten van de Franse Alpe d'Huez kan je per fiets, hardlopend of lopend uitvoeren. Rob en Jennifer doen dit beiden lopend. De opbrengst van dit evenement, dat voor de 14e keer wordt gehouden, gaat naar onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

NIEUWEGEIN/Alpe d'Huez Om aan het evenement mee te mogen doen, moeten alle deelnemers wel minimaal € 2.500,- inleggen. Dochter Jennifer heeft dit sponsorbedrag al bij elkaar, maar Rob Toft is nog op zoek naar sponsors. Wil jij graag dat kanker de wereld uitgaat, steun dan Rob Toft voor zijn Alpe d'Huzes tocht. Kijk op

www.opgevenisgeenoptie.nl/s/6082/6820

Samen naar top

"Jennifer, zij woont in IJsselstein, besloot al in november vorig jaar mee te doen aan Alpe d'Huzes," vertelt Rob Toft.

"Omdat ik graag actief bezig ben, ging ik regelmatig met haar wekelijkse trainingen mee. Langzaamaan ontstond toen het idee om ook mee te doen. Helaas zijn er ook binnen onze familie en vriendenkring mensen aan kanker overleden zijn en een aantal die er op dit moment tegen vechten."

"Door de Alpe d'Huez te beklimmen heb je echt het idee dat je meewerkt aan de strijd tegen kanker. En wat is mooier om dit samen met je dochter te doen. En bij de top staat 6 juni een deel van de familie op ons te wachten. Geweldig."

evenement

Alpe d'Huzes is een uniek sportief evenement op de eerste donderdag van juni. Hierbij wordt mogelijk geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez, onder het motto 'opgeven is geen optie'. De koersdag is altijd op de eerste donderdag van juni. Het maakt deel uit van een hele koersweek, waar een heel jaar naartoe wordt gewerkt. Een bijzondere week vol saamhorigheid, waarin kanker voor iedereen bespreekbaar wordt gemaakt. In 2019 worden voor de veertiende keer de 21 bochten van de Alpe d'Huez beklommen.

Kanker bestrijden is kanker begrijpen.

Dankzij wetenschappelijk onderzoek neemt de kennis over kanker steeds verder toe. Hierdoor is beter bekend hoe kanker ontstaat en zich gedraagt. Kan kanker eerder, sneller en beter worden opgespoord. Zijn behandelingen effectiever, gerichter en veiliger. Is de kwaliteit van leven voor (ex-)patiënten verbeterd en overleven meer mensen.

Zoek je informatie over kanker, de behandeling ervan of leven met kanker?

Ga naar kanker.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden