"Nu met 25 lopers en enkele vrijwilligers ter ondersteuning van de teams. (Vanwege de krokusvakantie staat helaas niet iedereen op de foto)." 
"Nu met 25 lopers en enkele vrijwilligers ter ondersteuning van de teams. (Vanwege de krokusvakantie staat helaas niet iedereen op de foto)."  (Foto: patricia)

'Niet machteloos aan de zijlijn staan'

Patricia Wassenaar-Schwarze

Team 'Leef, lach en loop mee!'

Team 'Leef, lach en loop mee!' van de Samenloop voor Hoop hoopt zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF.

NIEUWEGEIN - "Zoals in de meeste families die we kennen, is er ook bij de familie Schwarze lief en leed wat we delen. We zijn al meerdere keren geconfronteerd met de vreselijke ziekte kanker en voor sommigen liep dat goed af maar helaas zijn er ook mensen niet meer in ons midden."

hecht

"Nu zijn we een hechte familie en proberen we elkaar te steunen en te helpen zo goed en kwaad als we dat kunnen, maar aan de ziekte zelf kunnen we eigenlijk niets doen. Dat geeft een machteloos gevoel van aan de zijlijn staan. Tot nu, want we gaan wat doen! We gaan zorgen dat er meer onderzoeken gedaan kunnen worden naar oplossingen voor kanker. Dat kost namelijk veel geld en met elkaar gaan we een mooi bedrag voor het KWF bij elkaar krijgen. Hoe gaan we dat doen? Heel simpel. Wandelen tijdens de Samenloop voor hoop! Op zaterdag en zondag, 1 en 2 juni is er in Nieuwegein een 24 uur durende estafetteloop op de atletiekbaan van Atverni. Wij gaan daar met twee teams aan deelnemen. In eerste instantie was het allemaal familie maar door ons enthousiasme zijn er al veel vrienden, buren en bekenden aangehaakt. We zijn nu met 25 lopers en enkele vrijwilligers ter ondersteuning van de teams. (In verband met het maken van de foto in de krokusvakantie staan deze helaas niet allemaal op de foto). Nu laten wij ons graag sponsoren maar we bedenken ook andere manier om geld in te zamelen. Binnen onze groep zitten veel creatieve mensen en wij zijn dan ook begonnen met het maken van tassen van oude spijkerbroeken (zie foto). Deze verkopen we en zo genereren we geld voor het KWF. De tassen zijn een groot succes en ondertussen is het daar niet bij gebleven. Er worden nu ook sleutelhangers, oorbellen, kussens, babykleden, armbandjes enz. enz. gemaakt. Niets is ons te gek!

koningsdag

Om al deze spullen aan de man te brengen staan wij op koningsdag, 27 april op de oranjemarkt aan de Nedereindseweg, ter hoogte van de slijterij."

"De opbrengst van de kraam gaat voor 100% naar het KWF. Ook op 1 en 2 juni staan wij met een kraam bij de Samenloop voor Hoop om ook hier nog van alles te kunnen verkopen."

"Tevens hopen wij natuurlijk op veel belangstellenden die dag voor dit prachtige evenement! Wat begon als een leuk idee is uitgegroeid naar iets waar we dagelijks mee bezig zijn binnen de groep enthousiastelingen."

"De app staat geen dag stil en de ideeën blijven komen. We voelen ons allemaal zeer betrokken bij dit mooie evenement en dit prachtige doel! Als mensen ons willen steunen kan dit op onderstaande link, iedere euro is welkom!"

https://acties.samenloopvoorhoop.nl/Donation?actionId=11520

Meer berichten