Susanne Daalhuizen vindt een uitdaging in de beklimming van de Mont Ventoux. Ze gaat wandelend de Kale Berg op met het team Mentaal Sterker.
Susanne Daalhuizen vindt een uitdaging in de beklimming van de Mont Ventoux. Ze gaat wandelend de Kale Berg op met het team Mentaal Sterker. (Foto: )

Susanne trotseert Kale Berg: klimmen tegen MS

Louise Mastenbroek

Tweede Pinksterdag, 10 juni, beklimt Susanne Daalhuizen de Mont Ventoux in het kader van Klimmen tegen MS. Susanne is zelf MS patiënte. Ze gaat wandelend de Kale Berg op met het team Mentaal Sterker, een samenwerking tussen Klimmen tegen MS en het Nationaal MS Fonds.

VREESWIJK - De klim wordt georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en wetenschappelijk onderzoek. Push trainingsstudio organiseert zondag 14 april om 10.00 uur een sponsorloop om Susanne te steunen. Susanne: "Veel mensen denken dat MS een spierziekte is, maar dat is het niet. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel." De oorzaak van MS is nog onbekend, daarom is het niet te stoppen. Susanne is altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging, ook nadat ze de diagnose MS gekregen heeft. "Mijn motto is: Opgeven is geen optie. Ik zat in het leger, daar kreeg je dat ook ingepeperd. Helaas werd door reorganisatie mijn contract niet verlengd. Daarna deed ik werk aan de telefoon bij de nationale politie, maar inmiddels ben ik volledig afgekeurd. De spanning zoek ik wel altijd op, ik moet ergens mijn energie in kwijt. Vorig jaar deed ik mee aan mud masters en meerdere obstacle runs. Toen moest ik nog met een kruk lopen, omdat ik door mijn rechterbeen zakte, maar nu ben ik stabiel en kan ik zonder kruk lopen." Suzanne wandelt iedere dag en traint 5-6 keer per week bij Push. "Als ik dat niet doe, gaat het niet goed. MS geeft zo'n frustratie. Ik voel me goed en zie er goed uit, maar het is niet uit te leggen hoe moe ik me soms voel. De batterij laat niet meer zo snel op. Dan stuit je wel eens op onbegrip. Push is een hele fijne sportschool. Laagdrempelig, ik heb er geen opgelaten gevoel, wordt in mijn waarde gelaten. Met de sponsorloop krijg ik echt steun uit onverwachte hoek. Deelnemers maken rondes met hardlopen, squads en walking lunges. Met het inschrijfgeld word ik gesponsord en de sportschool doneert per ronde een bedrag." Wilt u Suzanne ook steunen? www.klimmentegenms.nl, project: Opgeven is geen optie.

Meer berichten