Maarten de Koning (links) en Henk Post bezig met de voorbereidingen voor het jubileumfeest van Fotogein, Fotogein viert het veertigjarig jubileum.
Maarten de Koning (links) en Henk Post bezig met de voorbereidingen voor het jubileumfeest van Fotogein, Fotogein viert het veertigjarig jubileum. (Fotogein)

Feestelijk portrettendoek: 'Wij zijn Nieuwegein'

Louise Mastenbroek

Fotoclub Fotogein viert de in de maand mei haar 40-jarig jubileum. De lustrumcommissie heeft foto-activiteiten georganiseerd voor alle Nieuwegeiners, jong en oud.

BATAU - Op verschillende locaties zijn exposities geopend: bij Kunstgein, De Tweede Verdieping, Kringloop De Nieuwe Hoop en in de hal van DE KOM. Onder het motto 'Wij zijn Nieuwegein' gaat de club een portrettendoek maken met 400 foto's. "Dat is een uitdaging", zegt Maarten de Koning. "Die gaan we in één weekend maken. Vrijdagavond 10 mei van 18.00 – 21.00 uur en op zaterdag 11 mei van 9.00 – 15.00 uur in het Atrium van het Stadshuis. Daar bouwen we drie professionele fotostudio's waar we een portretfoto maken van iedereen die maar mee wil doen. Voor de foto vragen we € 2,00 (contant betalen), dat is voor het goede doel: de Stichting Fotografie tegen armoede. De deelnemers maken ook nog kans op een prijs, een fototoestel. Op zaterdag 25 mei organiseren we het fotofestival in het Atrium, dat wordt een dag vol mooie activiteiten. Daar komt ook het grote portrettendoek te hangen van 3 x 8 meter. Wethouder John van Engelen verricht de opening van het festival en doet de trekking van het winnende portret. Na 25 mei krijgen de deelnemers van het doek de foto digitaal thuisgestuurd." Henk Post vult aan: "De foto's vallen onder de privacyregel. Ze worden alleen gebruikt voor het fotofestival en verder nergens gepubliceerd." Marijke van Overbeek vertelt over de fotolessen die ze op verschillende basisscholen gaf: "Kinderen hebben foto's gemaakt en die vormen een jeugdexpositie 'Jong Nieuwegein' van 150-200 foto's. Een vakjury kiest hieruit de winnende foto. De foto's zijn professioneel afgedrukt en te koop voor € 2,00, ook weer voor het goede doel. Dus we hopen dat hele families komen!" Fotogein heeft 25 mei nog meer in petto. Er komt een fotoset met mooi licht en tegen een decordoek kunnen bezoekers zelf een foto maken. Leden van Fotogein exposeren eigen werk, thema Contrasten. Er zijn verschillende infostands, demonstraties en workshops. Voor het programma: www.fotogein.nl/jubileum2019.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden