Aquarijn zal in Amsterdam vertegenwoordigd zijn met 10 springers.
Aquarijn zal in Amsterdam vertegenwoordigd zijn met 10 springers. (Foto: aqua)

Schoonspringers Aquarijn naar kampioenschappen

Op 18 en 19 mei worden de kwalificatiewedstrijden gesprongen voor de Nederlandse kampioenschappen schoonspringen. Aquarijn zal in Amsterdam vertegenwoordigd zijn met 10 springers. Alleen de top 6 gaat naar de finales van 8 en 9 juni in Amersfoort.

Thijs Middelkoop

NIEUWEGEIN - In de C-groep (12/13 jarigen) maakt Lorine van Leeuwen haar debuut op de 1 meter.

Bij de jongens gaan Daan Willen en Matthew Hibbert meedoen op de 1 en 3 meter. In de B-groep (14/15 jarigen) bij de meisjes springt Nica Rakke de 1 meter en Iris de Heer de 1 en 3 meter. Beide meisjes debuteren in deze leeftijdsgroep. In de A-groep (16/17/18 jarigen) maakt Oona Abbema haar debuut. Oona heeft de overgang gemaakt van turnen naar schoonspringen en is nu medaillecandidaat. Ze gaat de 1 en 3 meter springen. Manuel Oztopcu springt bij de jongens op de 1 en 3 meter en is ook een candidaat voor een medaille.

Bij de senioren zullen Raziye Rouhbags en Owen Johnston de 1 meter springen. Ook Matthew Hibbert, Oona Abbema en Manuel Oztopcu zullen daaraan deelnemen. Twee synchroonparen komen uit op de 3 meter.

Dat zijn Matthew en Manuel bij de mannen en Oona en Tanja van Hassel bij de vrouwen. Daphne Wils neemt niet aan de wedstrijden deel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden