Aquarijn zal in Amsterdam vertegenwoordigd zijn met 10 springers.
Aquarijn zal in Amsterdam vertegenwoordigd zijn met 10 springers. (Foto: aqua)

Schoonspringers Aquarijn naar kampioenschappen

Op 18 en 19 mei worden de kwalificatiewedstrijden gesprongen voor de Nederlandse kampioenschappen schoonspringen. Aquarijn zal in Amsterdam vertegenwoordigd zijn met 10 springers. Alleen de top 6 gaat naar de finales van 8 en 9 juni in Amersfoort.

Thijs Middelkoop

NIEUWEGEIN - In de C-groep (12/13 jarigen) maakt Lorine van Leeuwen haar debuut op de 1 meter.

Bij de jongens gaan Daan Willen en Matthew Hibbert meedoen op de 1 en 3 meter. In de B-groep (14/15 jarigen) bij de meisjes springt Nica Rakke de 1 meter en Iris de Heer de 1 en 3 meter. Beide meisjes debuteren in deze leeftijdsgroep. In de A-groep (16/17/18 jarigen) maakt Oona Abbema haar debuut. Oona heeft de overgang gemaakt van turnen naar schoonspringen en is nu medaillecandidaat. Ze gaat de 1 en 3 meter springen. Manuel Oztopcu springt bij de jongens op de 1 en 3 meter en is ook een candidaat voor een medaille.

Bij de senioren zullen Raziye Rouhbags en Owen Johnston de 1 meter springen. Ook Matthew Hibbert, Oona Abbema en Manuel Oztopcu zullen daaraan deelnemen. Twee synchroonparen komen uit op de 3 meter.

Dat zijn Matthew en Manuel bij de mannen en Oona en Tanja van Hassel bij de vrouwen. Daphne Wils neemt niet aan de wedstrijden deel.

Meer berichten