Samen met een groot aantal partners wordt Nieuwegein in beweging gebracht. Letterlijk...Foto: Jennifer Hendriks.
Samen met een groot aantal partners wordt Nieuwegein in beweging gebracht. Letterlijk...Foto: Jennifer Hendriks. (Foto: Jennifer Hendriks)

Nieuwegein verder als host city van Sportweek

Bewerkt door redactie

NOC*NSF kiest Nieuwegein als één van de host cities van de Nationale Sportweek 2019. Tijdens een bijeenkomst met partners in de stad maakte wethouder John van Engelen van Sport deze bijzondere benoeming bekend.

NIEUWEGEIN - De sportweek is van vrijdag 20 t/m zondag 29 september.

Hiermee wordt het gedachtegoed van de gemeente om alle Nieuwegeiners plezier in het sporten en bewegen te laten ervaren verder uitgedragen.

Bovendien zet Nieuwegein een nieuwe stap in de uitwerking van het lokaal sport- en beweegakkoord.

Ton Bothoff, bestuurder Verbindion Nieuwegein: 'Vooruitstrevend trachten we als een van de eerste gemeentes in Nederland het nationale sport en preventieakkoord, samen met een groot aantal samenwerkingspartners uit de sport, het onderwijs de gezondheidszorg en het bedrijfsleven, te vertalen naar een lokaal sport- en beweegakkoord.'

'Als we samen in beweging komen, maken we het voor iedereen mogelijk om op zijn of haar niveau mee te doen met sport en bewegen.'

'Het Hostcityschap van de Nationale Sportweek geeft ons de mogelijkheid de inhoud van het lokaal sport- en beweegakkoord bekendheid te geven en bij te dragen aan een gezondere en gelukkigere Nieuwegeinse samenleving.'

Onlangs zetten Verbindion, de samenwerkende sportverenigingen van Sportpark Galecop, DeMix Fitness & Leefstijl en de gemeente al een handtekening onder de intentieverklaring voor een lokaal sport- en beweegakkoord.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen.

Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF: 'Nieuwegein is een gemeente waar al veel ondernomen wordt op sportgebied.'

'Als een van de eerste gemeenten in Nederland sluiten ze samen met de sportclubs en andere partijen, een sport- en beweegakkoord waarmee nog meer inwoners met plezier kunnen sporten en bewegen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden