Foto: louise

Restaurant in Fort Jutphaas

JUTPHAAS - Half juni openen Stephanie Wennekes en Martijn Stoker (foto) in Fort Jutphaas hun eigen restaurant Céline. Het avontuur van het stel begon bij de Librije in Zwolle. "De vonk sloeg over", vertelt Martijn, "het is een klassiek horecaverhaal. We hadden een droom om zelf iets te beginnen. We willen ambachtelijk werken en op een goed niveau serveren, maar het moet ook voor iedereen betaalbaar blijven. We gaan de gasten echt verwennen." Het vinden van de juiste locatie werd een zoektocht tot het fort in beeld kwam, de ideale plek.

"Hier gaan we doen wat we leuk vinden. Stephanie is vinoloog en ik ben de kok, ik wil in de pannen roeren. De invloed komt uit de Frans-Scandinavische keuken, dat laatste vooral om het minimalistische en de lichte smaken.", zegt Martijn met passie voor het vak. De focus voor het bedrijf ligt bij het restaurant, er is plaats voor 65 couverts. In de lounge/bar kunnen dan nog 15 mensen zitten. "Die ruimte kunnen we ook zakelijk aanbieden voor een vergadering. Je kunt ook een bruiloft bij ons vieren, maar wel in onze visie." Daar past ook de goede zorg voor personeel bij. Niet te lange dagen en voldoende vrije tijd. Het vinden van voldoende personeel is moeilijk in de horeca. Stephanie: "We willen graag met mensen uit de buurt werken, we zoeken nog enthousiastelingen, ervaring in de horeca is niet nodig." Restaurant Céline is geopend van dinsdag t/m zaterdag, dinsdag en zaterdag alleen voor diner, de andere dagen ook voor de lunch. (Tekst/foto Louise Mastenbroek)

Meer berichten