Ook dit jaar zijn er in Galecop weer kleine ooievaartjes geboren. Zij worden binnenkort geringd.
Ook dit jaar zijn er in Galecop weer kleine ooievaartjes geboren. Zij worden binnenkort geringd. (Foto: thea)

van energie tot ringen

Politiek Café over energie

BIEB - Op woensdag 5 juni van 20.00 tot 21.30 staat het Politiek Café in de bibliotheek in het teken van de energietransitie. Prof. Dr. Gert Jan Kramer van de Universiteit Utrecht gaat deze avond het gesprek aan met het publiek over de diverse vormen van duurzame energie. Daarna zal René Hansen de discussie met lokale politici en inwoners leiden over wat de verschillende keuzes voor de Nieuwegeiner betekent. De toegang is gratis. Aanmelden: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Politiek Café 5 juni.

Vogelvriend houdt markt

FORT - Vogelvriend Nieuwegein houdt zaterdag 25 mei een vogeltjesmarkt. Iedereen is welkom met of zonder vogels. Ook niet leden mogen hun vogels verkopen. De markt is van 10:00 tot 12:30 uur gratis toegankelijk. De markt is in Clubhuis 't Drieluik, Rond 't Fort 14. Tel: 030-6034917 b.g.g. 06-15143648 na 16:15 uur.

Bingo

DOORSLAG - Woensdag 29 mei is er weer een bingo met loterij in Buurtplein Doorslag Parelduiker 13. De bingokaarten kosten 50 en de loterij 25 eurocent per lot. De bingo begint om 14.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. Voor verdere informatie kunt u bellen naar nr 0617968833

Ooievaars ringen

GALECOP - Ook dit jaar zijn er in Galecop weer kleine ooievaartjes geboren.

Helaas is het vorig jaar mis gegaan en was er geen nestje. Inmiddels zijn er twee kleintjes gezien op het nest, waarschijnlijk geboren rond 22 april.

Stichting Wijkoverleg, eigenaar van het nest, vindt het leuk om elk jaar de jongen te laten ringen. Ook al zijn zij uiteraard geen eigenaar van de ooievaars, die zijn van de natuur.

Door het ringen worden ooievaars individueel herkenbaar, waardoor het mogelijk is ze te volgen. Dit vormt de basis voor de verzameling van gegevens. Met die gegevens kan onderzoek gedaan worden. Het levert inzicht op in het leven van ooievaars.

Het ringen gaat gebeuren op 15 juni om 14.00 uur door Bep Kalmeijer, ringer van STORK (Stichting Research and Knowhow). Namens het Wijkoverleg Zal Rob aanwezig zijn. Ook Raymond komt met de lange ladder, om de jongen uit het nest te halen.

Belangstellenden kunnen komen kijken aan de Lucas van Leydenhage.

(Bovenstaande foto is gemaakt door Thea Dekker)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden