Lisette van Duist krijgt advies van tuinman Lodewijk Hoekstra bij het vullen van haar balkonbak. (Foto/tekst Louise Mastenbroek)
Lisette van Duist krijgt advies van tuinman Lodewijk Hoekstra bij het vullen van haar balkonbak. (Foto/tekst Louise Mastenbroek) (Foto: )

Balkons op de Markt in bloei

CITY - Bewoners van de Markt hadden zaterdag de kans de 200 balkons van bakken met groen en fleurige zomerbloeiers te voorzien. Dit in het kader van het programma De Grote Tuinverbouwing van SBS6 dat een special opneemt in het winkelcentrum. Een van de gelukkigen was Lisette van Duist. "Het komt precies op het goede moment voor mij. We wonen hier nog niet zo lang. Ik heb het hele balkon wit geverfd, het is een soort urban jungle geworden. Hoe meer groen, hoe beter. Het gebouw waar we wonen is wel functioneel, maar ik vind het niet mooi.", zegt ze. Duurzaamheid is belangrijk voor Lisette en de bakken met bewateringssysteem blijken dat te zijn. Ze is er erg blij mee. Veel hulp van klimaat tuinman Lodewijk Hoekstra heeft ze niet nodig. Ze kiest haar planten en vaardig wordt de bak voorzien van blijvend groen en enkele zomerbloeiers. De tuinman laat zijn oog op de bak vallen en kiest deze uit om bij Lisette op het balkon te komen filmen. Tijdens de Smaak van City op 1 en 2 juni worden de laatste opnames voor het programma gemaakt. Het complete tv-team is daarbij aanwezig. Er is een Groene Roadshow en ook BBQ kok Jeremy Vermolen is van de partij. U kunt de smaak beleven bij gezellige eettentjes en er zijn verschillende muziek- en dansoptredens, kraampjes en straattheater. Het programma wordt zaterdag 8 juni om 17.00 uur uitgezonden.

(Tekst/Foto: Louise Mastenbroek)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden