Dagelijks zijn tussen 10.00 en 17.00 uur de sleepboten, opduwers en de blusboot 'De Weer' te bezichtigen die ook demonstraties zal geven.
Dagelijks zijn tussen 10.00 en 17.00 uur de sleepboten, opduwers en de blusboot 'De Weer' te bezichtigen die ook demonstraties zal geven. (Foto: mok)

Vianen bruist het komend weekend

Bewerkt door redactie

Nationale Sleepbootdagen

Het begint donderdag 30 mei al met de spetterende opening van de Nationale Sleepbootdagen rond 13.00 uur bij de Julianabrug.

VIANEN - Samen met de Commissaris van de Koning Hans Oosters zal burgemeester Jan Pieter Lokker van de gemeente Vijfheerenlanden de openingshandeling verrichten. Meer dan 200, soms antieke maar in ieder geval nostalgische sleepboten zullen drie dagen lang zorgen voor een boeiend schouwspel en de show stelen met kracht- en vaardigheids-proeven. Ook dit jaar kom je als bezoekers weer volop aan je trekken. Dagelijks zijn tussen 10.00 en 17.00 uur de sleepboten, opduwers en de blusboot 'De Weer' te bezichtigen die ook een aantal demonstraties zal geven. Maar ook schepen van Rijkswaterstaat en is er te genieten van de Vloot en roadshow van de Koninklijk Marine. En nog vele andere activiteiten op en rondom het Sluiseiland. Op de Voorsraat wordt een Braderie gehouden met allerlei activiteiten voor groot en klein er is op de Lijnbaan een kunstmarkt in het Stedelijk Museum een expositie en er is een mogelijkheid om de toren van de Grote Kerk onder begeleiding te beklimmen een te genieten van de drukte onder u en het prachtig vergezicht over Vianen.

Vrijdagavond is er weer de traditionele verlichte avondvaart van de deelnemende sleepboten wat steeds een ware happening is in de sluis. Zo rond 21.00 uur zullen zij terug keren en zal er een groot feest zijn met onder andere Kleintje Pils die voor de muzikale omlijsting zorgt. Zaterdagmiddag zullen de opduwers weer laten zien waar zij toe in staat zijn.

De Vereniging Open Atelier exposeert op 1 juni in de Grote Kerk waar verschillende soorten kunsten worden tentoongesteld door de vele kunstenaars uit Vianen en omgeving. De kunstenaars tonen hun nieuwste werken. Je kunt genieten van diverse soorten kunst: schilderijen, sieraden, beelden, fotografie, textiel etc.

Van donderdag 30 mei tot zaterdag 1 juni is de 3D fototentoonstelling 'Het water verbindt' in de Grote Kerk. Deze fototentoonstelling laat zien hoe de gemeenten verbonden zijn door water. De foto's die te zien zijn, zijn niet 'de gewone' 2D foto's, maar 3D! 3D Fotografie geeft een zeer realistisch beeld van de omgeving; een bijzonder en verrassend beeld van bekende en onbekende, mooie en interessante waterrijke plekjes. Zaterdag 1 juni is de Grote Kerk in Vianen het podium voor water in de kunst. Tussen verschillende exposities van lokale kunstenaars geeft het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) onder leiding van Hans de Munnik speelt zaterdagmiddag de matinee 'Waterklanken'. Aanvang 16:00 uur. Water en kunst: door de eeuwen is water een bron van inspiratie voor schilders, fotografen, componisten en andere kunstenaars. Kabbelende beekjes, woeste stormen, uitgestrekte fjorden en dreigende onweersbuien: overal is het thema water te zien en te horen. Kijk voor uitgebreide informatie www.vrijstadvianen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden