Sport- en Speldag voor jongeren met een verstandelijke beperking. Zaterdag 30 juni. Foto: Henk Satijn.
Sport- en Speldag voor jongeren met een verstandelijke beperking. Zaterdag 30 juni. Foto: Henk Satijn. (Foto: DonSatino)

Voor dertiende keer Sport-en Speldag

Rotaryclub Nieuwegein houdt zaterdag 30 juni voor de dertiende keer een Sport- en Speldag voor jongeren met een verstandelijke beperking.

VREESWIJK - Doordat veel van deze jongeren buiten Nieuwegein op school zitten, hebben zij minder contact met andere kinderen in de buurt. De Sport- en Speldag is dé gelegenheid om andere kinderen en hun familie te ontmoeten, vrienden te maken en te genieten. Ongeveer honderd kinderen kunnen lekker gaan bewegen en in groepsverband tegen elkaar strijden, om na vele sportieve activiteiten uit te maken wie er dit jaar kampioen is. Ook de minder sportieven kunnen zich deze middag uitleven met schilderen, tekenen en knutselen. Na deze sportieve ontmoeting en de uitreiking van prijzen en medailles volgt er nog een gezellig samenzijn en een barbecue. De spelen zijn op Fort Vreeswijk en beginnen om 13.00 uur. Voor deelnemers en hun familie zijn er geen kosten verbonden aan deze dag; dit is mogelijk door vele sponsors en de hulp van de gemeente. Informatie over en aanmelden: sportenspeldagrotarynieuwegein@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden