Alvast trainen voor de komende Rijn Cup wedstrijden in Nieuwegein. De jaarlijkse minimarathon, een combinatie van een vaardigheidswedstrijd en een marathon.
Alvast trainen voor de komende Rijn Cup wedstrijden in Nieuwegein. De jaarlijkse minimarathon, een combinatie van een vaardigheidswedstrijd en een marathon. (Foto: Rijnruiters)

Wedstrijden in juli om Rijn Cup bij 'de Rijnruiters'

Bij de Paardensport vereniging De Rijnruiters worden 13 juli de wedstrijden om de Rijn Cup gehouden, die ieder jaar in juli worden gehouden. De dressuur- en vaardigheidswedstrijd van 15 juni moest vanwege de hevige regenval worden afgelast.

Thijs Middelkoop

NIEUWEGEIN - De Rijnruiters kan sinds kort gebruikmaken van een gloednieuwe binnenbak. Volgens secretaris Bea Groeneveld was de binnenbak hard aan vervanging toe. ''Hij werd zo intensief gebruikt, dat de kwaliteit daarvan behoorlijk achteruit was gegaan. De binnenmanege staat er overigens al zo'n 30 jaar. Natuurlijk is de bodem al die jaren wel steeds goed onderhouden. Het is een Agterberg bodem. Voor wie dat niets zegt: de Agterbergbodem is stabiel, compact, veerkrachtig, goed waterdoorlatend en niet al te snel droog. Dus ideaal om op te rijden.'' Inmiddels werden bij De Rijnruiters al weer heel wat wedstrijden gehouden. Zo was er op hemelvaartsdag een dressuurwedstrijd voor paarden- en ponyruiters en werd ook de onderlinge competitie afgesloten. Kampioen werden Fleur van Oort, Jantine Vernooij, Astrid Weijts, Wilhelmien Fieggen en Truus van Dijk. Op 15 juli is er dus weer de strijd om de Rijn Cup, de jaarlijkse minimarathon, een combinatie van een vaardigheidswedstrijd en een marathon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden