Anthony Donner en Amrish Roghosing brengen daar verandering in met de Dutch Priority Award. En een Nederlandse top 500. Foto: Antony Donner.
Anthony Donner en Amrish Roghosing brengen daar verandering in met de Dutch Priority Award. En een Nederlandse top 500. Foto: Antony Donner. (Foto: Antony Donner)

Dutch Priority Award en een Nederlandse top 500

Louise Mastenbroek

Nederland wordt gezien als het land waar de populairste DJ's uit afkomstig zijn. Toch is er geen Nederlandse DJ award. Anthony Donner en Amrish Roghosing brengen daar verandering in met de Dutch Priority Award. En een Nederlandse top 500.

CENTRUM - De heren vergelijken top DJ's met popsterren, bedrijven met heel veel geld. Amrish: "Tiësto is ook ooit begonnen en groot gemaakt. De huidige generatie kan dat niet op die manier." Anthony vult aan: "Je begint thuis op je zolderkamertje bij je ouders op je eigen laptop. Je komt misschien bij een label uit en als je geluk hebt kom je verder en misschien heb je zelfs een hit. Maar je hebt geen budget en die labels verdienen alleen maar aan je." Amrish: "We willen een verdienmodel creëren met een nieuw systeem. "De muziekindustrie is in jaren niet 'gereset'. Daar is het tijd voor." "Elke week treden veel DJ's op, maar het is niet makkelijk om je geld ermee te verdienen. Een lijst is een podium, dat maakt het tastbaar.", zegt Anthony. "Je beroep vinden in creativiteit is moeilijk. Er wordt wel gezegd dat je met talent overal komt, maar dat is niet waar. Je moet het verschil maken en een eigen hype creëren." Een lijst kan hierbij helpen, de heren willen hiermee vooral het middensegment in de DJ-markt steunen en vooruit helpen. Er komen twee lijsten: Dance en Urban/Electric. Hiermee kun je de ontwikkeling van DJ's volgen, die kunnen zo carrière opbouwen. DJ's die landelijk en/of internationaal actief zijn, maar ook opkomende DJ's die nog geen grote bekendheid hebben kunnen een plek op de lijst veroveren. Naast een vakjury heeft ook het publiek een (online) stem in de verkiezing. DJ's kunnen zelf stemmen werven door campagne te voeren. Een vakjury, professionals uit de muziekindustrie, kiest de winnaar. De totstandkoming van de Award is transparant voor iedereen, een notaris houdt toezicht zodat de stemming eerlijk verloopt.

Meer DJ's doen er toe volgens de heren. De markt moet weer gezond worden. De feestelijke uitreiking van de Award is in oktober tijdens het Amsterdam Dance Event.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden