Deelnemers tijdens een eerdere fietstocht met de Historische Kring Nieuwegein. Foto: HKN.
Deelnemers tijdens een eerdere fietstocht met de Historische Kring Nieuwegein. Foto: HKN. (Foto: )

Fietstocht met de HKN onverwacht veel te zien

NIEUWEGEIN - De Historische Kring Nieuwegein organiseert op de zaterdagen 13 juli en 20 juli een fietstocht door Nieuwegein, met als titel 'Jutphaas: landschap en bewoning'.

Tijdens deze fietstocht zullen bekende maar ook verrassende, onbekende plekken bezocht worden. Ontdek dat er onverwacht veel te zien is. Het landschap door de eeuwen heen is een fascinerend verhaal. Het natuurlijke landschap is grotendeels bepalend geweest voor de latere inrichting van het landschap. Met de middeleeuwse ontginningen ontstaat het kenmerkende cultuurlandschap zoals dat er tot ver in de 20e eeuw min of meer onveranderd bij heeft gelegen. Daar is nog genoeg van te zien.

Het programma start om 10.30 uur in het museum Warsenhoeck met een kopje koffie en een presentatie als aftrap voor de fietstocht. De route is circa 8 km lang. Totale duur ongeveer 3 uur. Het gebruik van een (eigen) gewone fiets is voldoende. De tocht wordt op een rustig tempo gefietst en op diverse punten onderbroken om een korte uitleg te geven over wat zichtbaar is van de geschiedenis. Startadres is Museum Warsenhoeck, Geinoord 11 (op het terrein van de kinderboerderij in het Natuurkwartier). Kosten: 7,50 euro per persoon, te voldoen bij aanvang. Opgeven via www.warsenhoeck.nl/nieuwegein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden