Bekijk het eindexamenwerk van leerlingen van het Anna van Rijn College in de etalage van KunstGein!
Bekijk het eindexamenwerk van leerlingen van het Anna van Rijn College in de etalage van KunstGein! (Foto: )

Eindexamenwerk over identiteit

NIEUWEGEIN - In de KunstGein etalage aan Raadstede 75 is het eindexamenwerk 2019 van vwo- en vmbo-leerlingen van het Anna van Rijn college te zien. Het onderwerp van dit jaar was 'Identiteit' en de werken zijn tot en met 10 augustus te bewonderen.

Veel opdrachten van het praktisch eindexamen gingen het afgelopen jaar over identiteit. Op het vwo werd voor de volgende titels gekozen: De misantroop en illusionist; Pay no attention to that man behind the curtain en Facelift voor vergane puberglorie. Dit hebben de leerlingen op hun eigen manier verwerkt in hun praktisch werk.

De thema's die samen met de vmbo-leerlingen werden behandeld waren: het verbeelden van identiteit; online/offline identiteit; culturele identiteit; identiteit verbeelden en de grens tussen publiek en privé. Allemaal thema's waarmee deze tieners zich mee konden identificeren. De werkstukken die daaruit voortkwamen zijn gemaakt vanuit verschillende persoonlijke invalshoeken. Kortom: een verzameling werkstukken die qua thematiek zeer uiteenlopen en persoonlijk van aard zijn. Loop zeker even langs!

Meer berichten