5 jongeren, ronde 3 Geynwijst de Weg. Foto: Christel Sandbergen
5 jongeren, ronde 3 Geynwijst de Weg. Foto: Christel Sandbergen

Derde ronde coachingstraject Geyn Wijst de Weg succesvol

NIEUWEGEIN - Voor de derde keer dit schooljaar is het coachingstraject Geyn Wijst de Weg succesvol afgerond. Op het Horeca & Toerisme College ontvingen vijf jongeren van ROC Midden Nederland een certificaat.

Geyn Wijst de Weg is een initiatief van Geynwijs. En is bedoeld voor studenten die wonen in Nieuwegein en regio Lekstroom en ingeschreven staan op een mbo-opleiding. Het is een drie maanden durend traject voor studenten die meer begeleiding nodig hebben, dan dat school ze kan bieden. De deelnemende jongeren hebben veelal een hoog verzuim op school, een onveilige thuissituatie en psychosociale problematiek. Coach Christel Sandbergen leert de student zijn of haar leven zo op de rit te krijgen zodat onderwijs weer volledig mogelijk is. Geyn Wijst de Weg wordt ondersteund door de Gemeente Nieuwegein en werd afgelopen twee schooljaren drie keer georganiseerd.

Zelf presenteren
Onder toeziend oog van coach Christel vertelden de studenten zelf aan alle aanwezigen waarom ze aan de coaching meegedaan hebben. En belangrijker: wat het hen gebracht heeft. Het zijn mooie resultaten: "Ik heb mijn eigen regie weer gepakt in mijn leven", "De coaching heeft mij zo'n boost gegeven dat ik weer naar school ga" en "Er is veel minder ruzie thuis". Ook de zin om weer naar school te gaan is terug. Allemaal starten ze in september met een nieuwe studie.

Ook twee deelnemers uit het vorige traject waren aanwezig. Zij vertelden dat ze na het afronden van de coaching nog steeds op de goede weg zijn. Een woont op zichzelf en heeft vorige week haar mbo-diploma gehaald. De ander heeft zijn studie weer opgepakt en al een stageplek geregeld voor september.

Ongekend resultaat
Coach Christel Sandbergen kijkt met ontzettend veel plezier terug op afgelopen schooljaar en de samenwerking met ROC Midden Nederland. "Alle jongeren hebben een ongekend resultaat neergezet. Ik ben zo trots!". Christel gaat na de zomer van start met een nieuwe opdracht, namelijk het coachen van leerplichtambtenaren. Daarnaast heeft ze heeft vier jongeren uit Geyn Wijst de Weg van ROC Midden Nederland gevraagd haar te helpen bij het opzetten van haar Team Sandbergen. Want wie kunnen volwassenen beter coachen dan de jongeren zelf?!

Christel zal haar product verder verspreiden in Nederland. Ze blijft wel werkzaam in de gemeente en men kan haar bereiken op tel. 06 16056579. Voor informatie kun je ook haar website bekijken en contact opnemen voor vragen: www.meldpuntsandbergen.nl.

Meer berichten